UF

СҮМӘЛЛӘК

Категориясы: Тағам


Бидайды су себелеп дымқылдап, үш күндей жауып қойып өндіру керек. Сол аздап өнген бидайдың 2-3 сантиметрдей көгі кесіліп тасталады да, қалған ақ түсті дәні жиналып алынып үстіне су салып езіледі. Содан кейін осы сұйық зат сүзіліп, сұйығы құйып алынады. Оны 2-2,5 сағаттай қайнатқаннан кейін аз-аздан ұн салынып, қатты-қатты араластырылады да, қант салынып, тағы да 1,0-1,5 сағаттай қайнатылады. Қазанға ұнмен бірге мөлшері де, салмағы да шамамен бірдей тастар әбден жуылып қоса салынады. Содан ұн жақсы араласып, тағам тез піседі. Тағам піскен кезде қоюланып, тәтті болып шығады.

Бұл тағамды дайындау үшін езілген бидайдың он литрдей сұйығына екі килограмдай ұн, 1 килограмдай қант жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 12:37:42     Қаралды-2026

Мәлімет сізге көмек берді ма

ВИНДСЕРФИНГ

...

Виндсерфинг - дегеніміз желкенді ағаш деген ұғымды білдіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМАДАН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Алма жемісінің адам организмінде пайдасы мол. Онда қант, алма, лимон қышқылдары, илік және пектин заттары, А1,В1, С витаминдері бар. Жемісінен повидло, пастила, желе, мармелад, квас, компот, кофе жасалады және шырын алынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КОМЕТА

...

КОМЕТА (грек. kometes) - құйрықты жұлдыз, дәл мағынасы ұзыншашты - аспанда оқта-текте тұманданған объект түрінде байқалып, жұлдыздарға қатысты орын ауыстыратын және әдетте центрінде қылаң түйіртпегі (ядросы) бар, Күн жүйесіндегі аспан денесі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЦУКЕРЛЕКАХ ПЕЧЕНЬЕСІ

...

Бұл бөлке жасалатын қамырдан пісірілген дөңгелек қуырма.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАНКНОТАЛАРДА ҚАНДАЙ ЗИЯНКЕСТЕР ӨМІР СҮРЕДІ?

...

Бірнеше жыл бұрын Оксфорд университетінің ғалымдары қызықты зерттеу жүргізді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕТПАҚДАЛА

...

Бетпақдала - Қазақстанның орталық бөлігінде орналасқан кең-байтақ шөлді өңір. Ол Қарағанды, Жамбыл, Оңтүстік Қазақстан облыстарының жерлерін қамтиды. Батысында Сарысу өзенінің төменгі ағысымен, шығысында Балқаш көлімен, оңтүстігінде Шу өзені аңғарымен, со

ТОЛЫҒЫРАҚ »