UF

ЦУКЕРЛЕКАХ ПЕЧЕНЬЕСІ

Категориясы: Тағам


Бұл бөлке жасалатын қамырдан пісірілген дөңгелек қуырма.

Қант пен жұмыртқаны шайқай отырып дайындалған массаға, 35-40 градусқа дейін қыздыра отырып, ұн және анис қосылып, қамырдың ылғалдылығы 22-25 процентке дейін жеткізіледі. Қамыр шығаратын тесігінің диаметрі 5-6 миллиметр келетін конус қондырмамен формаға келтіріледі. Піскеннен кейін қуырма салқындатылады да астаушаларға салынады.

Бір килограмм цукерлеках дайындауға 477,7 грамм жоғары сортты ұн, 523,3 грамм қант, 273,0 грамм жұмыртқа, 4,5 грамм анис және 4,5 грамм сарымай жұмсалады.

Цукерлекахтың бір килограмында 85 данасы болады, ылғалдылығы 5 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі 12 күн.

  Жарияланған-2016-03-02 15:48:02     Қаралды-1665

Мәлімет сізге көмек берді ма

АЛВАХАЗИ

...

Қайнатылған ара балынан түрліше, яғни сақина, сегіздік, бұрама, т. с. с. етіп жасалған кәмпит осылай аталады. Түсі жібектей жылтыр реңді, ашық сары болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖИДЕНІҢ ІШІ АУЫРҒАНДА ЕМДЕУГЕ БОЛАДЫ

...

Жиденің жемісін тамаққа пайдаланады. Химиялық құрамы: сабағының, бұтағынын; құрамында илік және бояу заттары бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АДАМДАР ШАЙ ІШУДІ ҚАШАН БАСТАДЫ?

...

Жабайы шай бұталарын бүгінгі күнге дейін Қытай тауларында кездестіруге болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГОТИКА – ГОТТАРДЫҢ АТЫНАН ШЫҚҚАН

...

ПАРИЖДІҢ қақ ортасында ауыз аштырып, көз жұмғызатын көркем ғимарат тұр. Көкке самғаған асқақ мұнаралар; қабырғадағы ойықтарда - мәрмәр мүсіндер; шатырдын, бұрыш-бұрышына химера деп аталатын құбыжықтар бейнеленген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

20 ҒАСЫРДЫҢ НЕГІЗГІ ӨНЕРТАБЫСТАРЫ

...

20 ғасырдың негізгі өнертабыстары, оларсыз қазіргі адам өмір сүре алмайды

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫҒЫС ЖАҢҒАҒЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Кастрюльге су құйылады. Жұмыртқа салынады. Тұз бен қант ұлпасы ерітіліп, стол үстінде еленген ұнды әр жерінен тесіп, үстіне жаңағы ерітінді құйылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »