БРУНСЛИ ПЕЧЕНЬЕ
Категориясы: Тағам
Тазаланған бадам шоколадқа қосылып, әбден ұсақталғанша үккішпен үгіледі. Жұмыртқаның ақ уызына қант қосылып, жақсылап шайқалады. Оны шайқай отырып, үстіне қант және шие тұнбасы құйылады.
Шайқап бола бергенде аз-аздан шоколад, дәм қабық және бадам салынады. Қамыр жақсылап иленіп, жайылады да арнаулы формаларға салынып бөлінеді де, отты басып қойып пісіріледі.
Бұл тағамды жасауға 450 грамм қант ұлпасы, 500 грамм бадам, 100 грамм ащы шоколад, 1 шай қасық дәм қабық, 1 ас қасық шие тұнбасы және 4 жұмыртқаның ақ уызы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-04 18:43:52 Қаралды-1951
СУХУМИ ПАХЛАВАСЫ
Ашытқы қосылған, ішіне бадам және алма салынып, қабатталған қант-бал шырыны сіңірілген тағам осылай деп аталады.
АЛМА СІЛІКПЕСІ
Қабығы мен дәні тазартылған алма ұзынынан бөлініп, жақсылап қайнатылады. Қайнатылған алмаға қант, лимон қышқылы және бөккен желатин қосылады.
ҚАЗАНАҚ - ДИЗЕНТЕРИЯҒА ҚАРСЫ
Қазанақ – қысы-жазы көгеріп тұратын, биіктігі 1 метрге дейін жететін, бас айналдырып, кісіні есеңгіретіп тастайтындай күшті иісі бар өсімдік.