UF

ЭРЕБУНИ

Категориясы: Тағам


Бұл - ішіне дәм қабық пен ванилин салынып қабатталған қамырдан жасалатын шығыстың жаңадан шығарылған тәтті тағамы.

Араластыратын машинаға температурасы 28-30 градус су құйылып, ашытқы, тұз, жұмыртқаның сары уызы, жұмсарған сарымай салынып, бәрі мұқият араластырылады. Содан соң біркелкі болып шыққанша 10-15 минут бойы қамыр иленеді. Ол 25-35 минут бойы ұсталып, содан кейін бөлінеді. 4-5 килограмнан бөлінген қамыр жайылады, маймен майланады да конверт сияқты етіліп жиналып, температурасы 4 градус тоңазытқышқа қойылып, 20 минут ұсталады. Қамыр қабаттарының арасына жағылатын май алдын-ала 10:1 қатынастағы ұнмен араластырылып, қамыр илейтін машинада дайындалады.

Қамыр бөліктері жайылады да араға жарты сағаттан салынып, бір-бірінің үстіне қойылады. Бұнымен бір мезгілде арасына салатын заттары да дайындалады. 8-10 градусқа дейін салқындатылған сарымай құм шекермен, дәм қабықпен, ванилинмен қосылып, үгіледі де ылғалдылығы 8-10 процентке жететін біркелкі үгілгіш масса болып шыққанша араластырылады.

Қамыр қабаты үш бұрышты етіліп жүзі қисық пышақпен кесіледі. Оның беті шырша бұтақтарына ұқсайтын бедерлер салынып әсемделеді.

Бұл тағам температурасы 200-220 градус пеште 20-25 минут пісіріледі. Жеке ыдысқа салынып та немесе тұтастай да шығарылады. Сырты әдемі қорапқа салынады. Бір килограмында кемінде 15 данасы болады. Ылғалдылығы 11-13 процент.

Бұл тағамды дайындау технологиясының ерекшеліктері 1 тонна дайын өнімнен 20 килограмм май үнемдеуге мүмкіндік береді. Сондай-ақ өнім сапасы да жақсы болады. Қамыр қабатын жақсылап жаю есебінен тағамның қабаттары да жақсы болып шығады.

Шикізат әркімнің қалауынша.

  Жарияланған-2016-03-02 15:54:56     Қаралды-1029

Мәлімет сізге көмек берді ма

ОҒЫЗДАР

...

Оғыздар - түркі тілдес тайпалар. Тарихта V ғасырдан бастап белгілі. Олар ертеректе Жетісу өңірін мекендеген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АСЫЛ МЕТАЛДАР

...

Асыл металдарға алтын, күміс, платина және осы платина тобына жататын иридий, осмий, палладий, рутений және радий металдары жатады. Басқа металдарға қарағанда, асыл металдар химиялық әсерлерге тұрақтылығымен, оңай иілгіштігімен (алтын, күміс), баяу балқығ

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮТ ҚАЙНАТПАСЫ

...

Сүт қайнатылып, үстіне қант қосылады да ваниль ұнтағы салынады. Оның үстіне бөктірілген желатин салынып, қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАҺИР ХАН

...

Таһир (Тайыр) - Қазақ хандығының негізін салушы Жәнібек ханның Әдік деген ұлының баласы. Оның туған жылы белгісіз, шамамен 1531-1533 жылдар аралығында дүниеден өткен.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҰЙЫТЫЛҒАН БАДАМ

...

Бұл - тазартылған бадам дәндері батырылған кілегей помадасынан тұратын дөңгелек формалы тағам. Бетіне карамель массасынан көз салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МҮКЖИДЕК КӘМПИТІ

...

Мүкжидектің іріктеп алынып, жуылған жемістері кастрюльге салынып, үстіне су (1 килограмм жеміске 1 стакан) құйылады да жұмсарғанша қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »