КАКАО ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ ҚАТТАМАСЫ
Категориясы: Тағам
Сарымай қант ұлпасымен қосылып, он минут бойы шайқалады. Жұмыртқаның төрт сары уызы (бір-бірден), ұн, какао, жарты лимонның үккішпен үгілген қабығы, ұнтақталған жаңғақ және ең соңында жұмыртқаның көпіршітіп шайқалған ақ уызы бірінен соң бірі қосылып, бәрі араластырылады. Тортқа немесе басқа мақсатқа арналған жұқа табаға май жағылып, ұн себіледі де, соған қамыр салынады. Содан кейін біркелкі қыздырылған духовкаға қойып пісіріледі.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм сарымай, 170 грамм ұн, 25 грамм какао, 250 грамм жаңғақ, 4 жұмыртқа және 200 грамм қант ұлпасы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-16 11:08:22 Қаралды-2432
КЕРАМИКА - ЕҢ ЕЖЕЛГІ ӨНЕРЛЕРДІҢ БІРІ
Адамдар атам заманның өзінде-ақ саздан ыдыстар жасауды білген. Бертін келе оны су жібермейтін берік болу үшін пешке сап күйдіруді үйренген.
ҚАЛАҚАЙ НЕГЕ КҮЙДІРЕДІ?
Туралған пияздан басқа бірде-бір өсімдік балалардың көз касын дәл осындай көлдеткен емес.
СҮМӘЛЛӘК
Бидайды су себелеп дымқылдап, үш күндей жауып қойып өндіру керек. Сол аздап өнген бидайдың 2-3 сантиметрдей көгі кесіліп тасталады да, қалған ақ түсті дәні жиналып алынып үстіне су салып езіледі.
ЛУБОК ДЕГЕН НЕ?
Ерте-ертеде, темір жол да, автомобиль де жоқ кезде, Русьтің айдау қара жолдарында бір селодан екінші селоға ілбіп келе жатқан офенилер - тасушылар кездесетін.
БАКУ ПАХЛАВАСЫ
Бұл тоқаш қамырынан жасалатын тағам. Формасы қиғаш төрт бұрышты, ішіне алты қабат жаңғақ салынған және қант-бал шырыны сіңірілген.
ВАНИЛЬДІ КИХЕЛАХ
Қамырдан жасалған құырма сияқты тағам осылай аталады. Бұл тағам қамырға химиялық қопсытқыш қосып дайындалады.