UF

АЛМА ҚАЙНАТПАСЫ

Категориясы: Тағам


Қабығы аршылып, өзегінен тазартылған алма салқын суға салынып, дайын болғанша қайнатылады. Қайнатпа сүзіліп, алма езіледі де қайтадан қайнатпаға салынады. Үстіне қант, бөктірілген желатин қосып, қайнағанша қыздырылады да, соңында лимон қышқылы қосылады.

Қоспа 30-35 градусқа дейін салқындатылып, біркелкі көпіршіген масса түзілгенше шайқалады. Дайын болған қайнатпа тез-тез ыдыстарға құйылып алынып, салқын жерге қойылады.

Бұл қайнатпаға 400 грамм алма, 160 грамм шекер, 30 грамм желатин, 2 грамм лимон қышқылы, 650 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 18:25:43     Қаралды-1490

Мәлімет сізге көмек берді ма

АЛХОРЫ КӘМПИТІ (пастила)

...

Піскен алхоры жуылып, сүйектері алынады, эмальды кастрюльге салынып, үздіксіз араластырыла отырып, қоюлана бастағанша қыздырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӨШІРГІШ НЕЛІКТЕН ӨШІРЕДІ?

...

Алдына қағаз жайып, қолына қарындашты алса болғаны, көп кешікпей-ақ бір тамаша сурет дайын тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КЕСУ ҚАРУЫ

...

Кесу қаруының ертеде қолданылған екі жүзді, түзу келген түрі - «семсер». Ал сыртына қарай иіліп, кайқы келген бір жүзді кару «кылыш» деп аталады. Қылыштың өте қайқы болып келетін «наркескен», ұшы екіге айырылатын «зұлпықар», шапқанда ауыр болу үшін басы ү

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НЕМІС ОВЧАРКАСЫ

...

Бұл овчарка өткен ғасырдың аяғында шығарылып, әуелі Германияның түрлі облыстарында қой бағатын бақташы ит ретінде пайдаланылды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ІЛЕ ҚҰРТҚАШАШЫ – ҚАҚЫРЫҚ ТҮСІРЕДІ

...

Іле құртқашашы – биіктігі 40 сантиметрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Тамыры жуан, ақ түсті, көптеген қосымша тамырлары бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТӘТТІЛЕР РЕЦЕПТІЛЕРІ

...

Дастарқанын түрлендіре түскен қыз-келіншектеріне үмітпен тіске басар тәттілер - торт, печенье, пирогтар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »