UF

БАЛ НАНЫ

Категориясы: Тағам


Дөңгелек, шеттері қалың да, ортасы жұқа нан осылай аталады. Салмағы - 0,2 килограмм.

Терең ыдысқа салынған бал үздіксіз араластырыла отырып, қою шаймен езіледі, қант ұлпасы немесе құм шекер, өсімдік майы, сода, дәм қабық және ұн қосылып қамыр иленеді. Ол шелпек формасына келтіріліп, суға езілген жұмыртқа (льезон) жағылады да пеш температурасы 140-160 градусқа жеткізіліп, 20-25 минут бойы пісіріледі.

Оны жасау үшін 0,4 грамм кәдімгі ара балы, 0,3 грамм қою шай, 430 грамм қант ұлпасы немесе құм шекер, 120 грамм өсімдік майы, 0,5 грамм сода, 0,4 грамм дәм қабық, 20 грамм суға ерітілген жұмыртқа, 1140 грамм ұн жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-03 10:35:17     Қаралды-2250

Мәлімет сізге көмек берді ма

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

...

Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШУ ӨЗЕНІ

...

Шу өзені - Қазақстан мен Қырғызстан жеріндегі өзен. Қазақстанда Жамбыл облысының Қордай, Шу, Мойынқұм, Сарысу аудандары жерімен ағып өтеді. Өзеннің Қазақстан аумағындағы ұзындығы - 800 км.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕСКЕКШІЛЕРІ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

...

Ескекті қайықпен серуендеу, саяхатқа шығу, жихангерлік адам баласының ерте заманынан-ақ меңгерген кәсібі деуге әбден болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУЛАРДЫҢ КЛАССИФИКАЦИЯСЫ

...

Әртүрлі агрегаттық күйдегі су бізді барлық жерде қоршап алады, тіпті біз оны әрдайым байқамаймыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫПШАҚТАР

...

Қыпшақтар - түркі тілдес тайпалар. Қыпшақтар VII ғасырдан бері белгілі. Қимақтармен X ғасырға дейін тығыз қатынаста болып, олардың тайпалық одағына, кейіннен мемлекетінің құрамына кіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҮЗІМ ОЙЛАСЫ

...

Бұл - қайнатылған жеміс массасы мен жаңғақтан дайындалып, бадаммен және грек жаңғағымен әсемделген тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »