UF

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

Категориясы: Тағам


Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

Аздап қайнатылған жеміс-жидектер жеміс немесе жидек пюресіне қант немесе қант-сірне шырынын қосып, ылғалдылығын 31 проценттен асырмай қайнатылған жартылай дайын өнім.

Қорға арналған жеміс-жидектер жемістердің табиғи дәмі мен иісінің сақталуын қамтамасыз ететін технология бойынша хош иісті жемістер мен жидектерден дайындалады. Хош иісі аңқып тұратын жемістер мен жидектерден жаңадан дайындалған пюре стерильденеді немесе аздап қант қосып, ылғалдылығы 27-31 процентке жеткенше қайнатылады немесе құм шекермен 1:1,5 және 1:1,2 қатынаста араластырады.

Қорға арналған жеміс-жидектердегі құрғақ заттардың жалпы мөлшері - 3 процент ауытқи отырып, рецептідегі шамасына сәйкес келуі керек.

Консервіленген жеміс-жидек өнімдерінде қорғасын тұздары болмауы тиіс, қалайы мен мыс тұздары және консерванттардың мөлшері өнімнің әр түрі үшін сапалық документтер арқылы (Мемлекеттік стандарт, республикааралық стандарт және республикалық стандарт) шектеледі.

Жеміс пен жидектердің өңдеуден алынған өнімдері ағаш ыдыстарға, полиэтилен қаптарға (фанерден жасалған ыдыстарға), шыны бөтелкелерге, лак жағылған қаңылтыр банкілерге салынады. Пюрелер сыртқы атмосфералық жағдайлар әсер етпейтін оқшауланған бөлмелерде сақталады. Сақтауға ең қолайлы температура 1-2 градус, ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 70-80 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 14:43:45     Қаралды-2875

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР

...

Бұл - арасына жаңғақ салынған тоқаш қамырынан жасалған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАЛДАРДЫ ЖӘНЕ ӨСІМДІКТЕРДІ ЖАППАЙ ЗАҚЫМДАУШЫ ҚАРУЛАРДАН ҚОРҒАУ.

...

Малдарды жаппай зақымдаушы қарудан топтап қорғау үшін бірінші кезекте мал қоралары пайдаланылады. Мал қораларын дайындау ең алдымен оларды ауа өткізбейтіндей етіп бітеу: төбесіне шлак немесе құм төгіп қалыңдату, төбесін лаймен, известьпен және басқа еріті

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ

...

Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады. Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МакДоналдстың барлық «алтын аркалары» алтын түсті бола бермейді

...

Алтын Аркалар – МакДоналдстың символы. Бастапқыда, бұл аркалар мейрамхана дизайнының бір бөлігі болды. Олар 1962 жылы франшиздың логотипіне қойылған, ол мейрамхананың беделін көтерді, ал 1968 жылы олар «алтын аркаларға» айналды, олар "McDonald's" (МакДона

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУРЕТТІ БОЯУМЕН САЛУДЫ ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?

...

Бізге дейінгі мыңдаған жыл бұрын өмір сүрген ертедегі суретшілер үңгірдің қабырғасына, жартастарға... сонан соң өз денелеріне сурет салған екен

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШАЙ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ АЙҒАҚТАР!

...

Шайдың шаршап шалдыққанда көңіл көтеріп, өсіресе, таңертең ішкен кезде ұйқы ашатынын және денені сергітіп, рахатқа бөлейтінін білеміз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »