UF

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

Категориясы: Тағам


Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

Аздап қайнатылған жеміс-жидектер жеміс немесе жидек пюресіне қант немесе қант-сірне шырынын қосып, ылғалдылығын 31 проценттен асырмай қайнатылған жартылай дайын өнім.

Қорға арналған жеміс-жидектер жемістердің табиғи дәмі мен иісінің сақталуын қамтамасыз ететін технология бойынша хош иісті жемістер мен жидектерден дайындалады. Хош иісі аңқып тұратын жемістер мен жидектерден жаңадан дайындалған пюре стерильденеді немесе аздап қант қосып, ылғалдылығы 27-31 процентке жеткенше қайнатылады немесе құм шекермен 1:1,5 және 1:1,2 қатынаста араластырады.

Қорға арналған жеміс-жидектердегі құрғақ заттардың жалпы мөлшері - 3 процент ауытқи отырып, рецептідегі шамасына сәйкес келуі керек.

Консервіленген жеміс-жидек өнімдерінде қорғасын тұздары болмауы тиіс, қалайы мен мыс тұздары және консерванттардың мөлшері өнімнің әр түрі үшін сапалық документтер арқылы (Мемлекеттік стандарт, республикааралық стандарт және республикалық стандарт) шектеледі.

Жеміс пен жидектердің өңдеуден алынған өнімдері ағаш ыдыстарға, полиэтилен қаптарға (фанерден жасалған ыдыстарға), шыны бөтелкелерге, лак жағылған қаңылтыр банкілерге салынады. Пюрелер сыртқы атмосфералық жағдайлар әсер етпейтін оқшауланған бөлмелерде сақталады. Сақтауға ең қолайлы температура 1-2 градус, ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 70-80 процент.

  Жарияланған-2016-03-15 14:43:45     Қаралды-4665

Мәлімет сізге көмек берді ма

КОНЬКИ ТЕБУ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

...

Көк мұз үстіндегі ұстараның жүзіндей коньки самғау кімді болса да елеңдетпей қоймайтыны баршаға аян сезім.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОЛ ДОБЫ

...

Қол добы спорт ойынының пайда болуы даниялық Нильсендер отбасындағы кездейсоқ жағдайға байланысты

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЗАҚТЫҢ ҚАҺАРМАН ХАНДАРЫ

...

Қазақ төрінде отырып, халық қамын ойлаған ойлы хандар аз болған жоқ. «Ханда қырық кісінің ақылы бар» деп қазақ халқы тегін айтпаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЙМАҚ КЕМЕСЕ КІЛЕГЕЙ ҚҰЙЫЛЫП, ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН ҚАРА АЛХОРЫ

...

Мұқият жуылған қара алхорының үстіне су құйылып, қайнағанша қыздырылады да содан соң 1,0-1,5 сағат бөктіріп қойылады. Бұдан кейін қара алхорының сүйектері алынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ӘРІПТЕР ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛДЫ?

...

Әліппе деген аса маңызды, өте қажетті кітап қой. Оның алғашқы беттерін тіпті әріп дегеннің не екенін мүлде білмейтін адам да оқи алады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ ЕРЕКШЕ САЛЫҚТАР

...

Бұл мақалада салықтар туралы қызықты деректер келтірілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »