UF

ЖҮГЕРІ КЕКСІ

Категориясы: Тағам


Жүгері және бидай ұнына сода қосылып елекпен еленеді. Жұмыртқа, қант, тұэ, ванильді қант және айран (простокваша) араластырылады. Оған жуылған мейіз, ұн және ерітілген май қосылып, тез-тез араластырылады. Неғұрлым ұзақ араластырса қамыр да нығыздала түседі. Дайын болған қамыр формаға немесе оған алдын-ала май жағылып, үстіне ұн себілген жұқа табаға салынады да пеш температурасын 200-210 градусқа жеткізіп, 40-50 минут бойы пісіріледі. Майдың орнына маргарин, айранның орнына кефир пайдалануға болады.

800 грамдық кекс жасау үшін бір-бір стаканнан жүгері және бидай ұны, 1/4 стакан құм шекер, 2 жұмыртқа, 1/2 стакан мейіз, 50 грамм май, 1/4 шай қасық тұз, 2 грамм ванильді қант жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-02 16:19:37     Қаралды-1424

Мәлімет сізге көмек берді ма

ГАЛЛЕЙ КОМЕТАСЫ

...

ГАЛЛЕЙ КОМЕТАСЫ - эллипстік орбитасы тұңғыш рет есептеліп шығарылған және оның Күнге қайтып оралатын уақыты анықталған жарық комета.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАЙТҰЯҚ – МАСКҮНЕМДІККЕ ҚАРСЫ

...

Құрамында эфир майлары, азорон, пинен, эвгенол, борнилацетат, танин, қоймалжың заттар, шайырлар, азарин деген алкалоид бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІШІ ҚАБЫРШӨП

...

Кіші қабыршөп – үнемі көгеріп тұратын, биіктігі 60 сантиметрге жететін, аласа, бұталы өсімдік. Сабағы жайыла өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЖЕЛГІ ТҮРКІЛЕР

...

Ежелгі түркілер туралы мәлімет тұңғыш рет б.з.-дың 542 жылындағы қытай жылнамаларында кездеседі. Қытай жазбаларының айтуынша, түркілер ғұндардың ұрпақтары болып табылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДИУАНИ ХИКМЕТ

...

«Диуани Хикмет» («Ақыл кітабы») - Қожа Ахмет Иасауидің сопылықты (суфизм) жыр еткен әдеби шығармасы. Қожа Ахмет Иасауи қазақ даласында ислам дінінің нығаюына зор ықпал жасаған ғұлама, әулие адам болған. Шамамен 1093 жылы (кейбір деректерде 1041, 1103 жыл

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер

...

Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »