UF

НЫШАЛДА

Категориясы: Тағам


Сабын-тамырмен және жұмыртқамен араластырып, көпіршітіп шайқалған қант шырыны осылай аталады. Түсі ақ, қоюлығы кремнің қоюлығындай.

Белок ретінде жұмыртқа белогы қолданылады.

Арнаулы мыс қазанға құйылған белок шайқалып, көпіршітіледі. Оған аз-аздан сабын-тамыр қосылып отырылады. Сөйтіп, 50-60 минуттан соң ақ түсті көбік алынады.

Мұнымен бір мезгілде екінші қазанда құрғақ затының мелшері 65-70 процент болатын қант шырыны қайнатылады. Содан кейін ауық-ауық аз-аздан қант шырынын қоса отырып, шайқап көпіршіту жумысы жалғастырыла береді.

Бір килограмм нышалда жасауға 870 грамм қант шырыны, 4 грамм белок, 1 грамм лимон қышқылы, 0,5 грамм ванилин, 1 грамм сабын-тамыр және 0,5 грамм лимон майы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-02-29 19:21:58     Қаралды-1621

Мәлімет сізге көмек берді ма

Плутон зерттелген

...

«Жаңа горизонттар» - НАСА автоматты планета аралық станса, ол «Жаңа шекаралар» New Frontiers) бағдарламасы шеңберінде ұшырылды және Плутонды және оның табиғи спутнигі Харонды зерделеуге арналған

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТМҰРЫННІҢ АДАМҒА ПАЙДАСЫ ЗОР

...

Итмұрын жемісін консервіленген күйінде қолданады және одан витамин препаратын жасайды. Медицинада итмұрынды поливитамин ретінде, диеталық сусын және қайнатып алған суын экстрактар, сироп ретінде пайдаланады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖҮЗІМ НУГАСЫ

...

Жүзім мен курага мол салынған жұмсақ кәмпит сияқты тағам осылай деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЛИМОН ЖӘНЕ МАНДАРИН НУГАСЫ

...

Жүзім немесе курага мен бадам салынып, бұлғанған кәмпит массасы, яғни белокпен шайқалған қант-сірне шырыны осылай аталады. Өлшенетін етіп шығарылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПАЙҒАМБАР НЕГЕ БАЛДЫ (ӘСЕЛ) ТАҢДАМАДЫ?

...

Расында, ең шырынды гүл мен шүйгінді шөптен жиналатын балдың адам денсаулығына пайдасы зор екені бесенеден белгілі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ЖӘНЕ ЖАҢҒАҚ САЛЫНҒАН РУЛЕТ

...

Тоқаш пісіруге арналған дайын ашыған қамыр 1,0-1,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, шылқытып сарымаймен майланады, үстіне қант және ірілеу етіп ұнтақталған жаңғақ қосылған жүзім себіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »