UF

НЫШАЛДА

Категориясы: Тағам


Сабын-тамырмен және жұмыртқамен араластырып, көпіршітіп шайқалған қант шырыны осылай аталады. Түсі ақ, қоюлығы кремнің қоюлығындай.

Белок ретінде жұмыртқа белогы қолданылады.

Арнаулы мыс қазанға құйылған белок шайқалып, көпіршітіледі. Оған аз-аздан сабын-тамыр қосылып отырылады. Сөйтіп, 50-60 минуттан соң ақ түсті көбік алынады.

Мұнымен бір мезгілде екінші қазанда құрғақ затының мелшері 65-70 процент болатын қант шырыны қайнатылады. Содан кейін ауық-ауық аз-аздан қант шырынын қоса отырып, шайқап көпіршіту жумысы жалғастырыла береді.

Бір килограмм нышалда жасауға 870 грамм қант шырыны, 4 грамм белок, 1 грамм лимон қышқылы, 0,5 грамм ванилин, 1 грамм сабын-тамыр және 0,5 грамм лимон майы жұмсалады.

  Жарияланған-2016-02-29 19:21:58     Қаралды-1497

Мәлімет сізге көмек берді ма

НЕЛІКТЕН АЛГЕБРА АЛГЕБРАҒА АЙНАЛДЫ?

...

9 ғасырда өмір сүрген Орта Азия математигі әл-Хорезми бірінші дәрежелі...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОҚАШ-ПАХЛАВА

...

Бұл - ішіне жаңғақ салып, май мен бал сіңірілген, ашытылған қамырдан жасалған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ВАНИЛЬДІ КИХЕЛАХ

...

Қамырдан жасалған құырма сияқты тағам осылай аталады. Бұл тағам қамырға химиялық қопсытқыш қосып дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ВЕЛОСИПЕД ТАРИХЫНАН

...

Велосипед тебушілер және онымен жарыс жолына шығып бағынушылар ұлы ғалым, суретші Леонардо да Винчиге қарыздар, себебі ұлы ғалым 1495 жылы оның алғашқы жобасын жасапты.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТАСЖАРҒАН - АСҚАЗАН ЖҰМЫСЫН РЕТТЕЙДІ

...

Тасжарған – көп жылдық, шөп тектес өсімдік. Биіктігі 75 см-ге дейін жетеді. Негізгі тамыры бұтақты, бірнеше мойын тамырлы, түсі қоңыр.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАРАҚАТ ЖИДЕКТЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ

...

Қарақаттың жидегінде, буршігінде, жапырағында, гүлінде С, В1, Р витаминдері және А витамині (каротин) көп болады. Сонымен қатар жидегінде қант, лимон, алма қышқылдары, илік заты және бояу бар, бүршігінде және жапырағында эфир майы болады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »