ЖҮЗІМ НУГАСЫ
Категориясы: Тағам
Жүзім мен курага мол салынған жұмсақ кәмпит сияқты тағам осылай деп аталады.
Оның бір килограмын жасауға 390,5 грамм құм шекер, 406,7 грамм туралған курага, 131,8 грамм жүзім, 1,3 грамм лимон эссенциясы және үстіне себетін 105,8 грамм құм шекер жұмсалады.
Бұл тағам да күнжіт нугасы секілді дайындалады. Төртбұрышты болады. Ылғалдылығы – 12-14 процент.
Жарияланған-2016-03-01 12:06:08 Қаралды-2002
ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ
Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.
ӨСІМДІК ТЕКТЕС ОЮ-ӨРНЕКТЕР
Шеберлер өз бұйымдарын сәндеуде өсімдіктер мен гүлдердің суреттерін көп қолданған. Мұндай өрнектер іс жүзінде әлемдегі барлық халықтың мәдениетінде кездеседі. Өсімдік тектес оюлар қазақтың қолданбалы шығармашылығында лайықты орын алады. Олар - жапырақтар,
ЕСТУ ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Есту қабілетінің арқасында біз айналамыздағы әлем туралы орасан зор ақпарат аламыз.
ТАЙГА – ЖАСЫЛ МҰХИТ
Орманның өзі әр түрлі: шырша, қарағай, самырсын өсетіндерін - қылқан жапырақты, ал қайың, көк терек, жөке өсетіндерін жапырақты орман дейді.
ИМРЕССИОНИСТЕР
Өткен ғасырдың екінші жартысында Францияда қаулап бір топ жас суретшілер шықты. Олар бұрын-соңды көрмегенді істеп, өз шығармаларын шеберханада емес, өзен жағасында, далада, орман ішінде, шалындықта ашық аспан астында тұрып салатын әдет шығарды.
ТАСШӨП – КӨКЖӨТЕЛДІ ЕМДЕЙДІ
Тасшөптен жасалған дәрілердің микробтарды жоятын, ауырған жерлерді және нерв жүйесін тыныштандыратын, қақырық түсіретін қасиеттері бар.