ТҰШ БАУЫРСАҚ
Категориясы: Тағам
Бұл көбінесе мерекелерде ғана дайындалады. Сүтке, майға, қантқа және жұмыртқаға ұн қосылып, қамыр иленеді. Ал қамыр ұсақтап туралып, майға қуырылады. .Содан соң алдын- ала май жағылған формаға са- лынып, бал құйылады, мейіз қосып салқындатылады. Дас- тарқанға кесіп-кесіп қойылады.
Шикізаттар мөлшері әркім- нің қалауынша алынады.
Жарияланған-2016-03-15 16:57:52 Қаралды-5574
Жеміс-жидектерді өңдеп алынатын өнімдер
Пюре - аздап қайнатылған және қорға арналған жеміс- жидек өнімдері, оның тек бір ғана түрінен жасалады.
АҢ-ҚҰСТАРДЫҢ ІШІНДЕ ТҮНГІ АҢШЫЛАР
Тек жапалақ қана емес, мысық, күзен, түлкі, қасқыр сияқты басқа да жануарлар өз кемдерін түнде аулайды.
МОНУМЕНТТІК БЕЙНЕЛЕУ ӨНЕРІ
Белгілі бір архитектуралық құрылысты ішкі жағынан не сыртңы жағынан безендіріп тұратын орасан зор көлемді шығармаларды монументтік бейнелеу өнері туындысына жатқызамыз.
ТҮРЛІ ТҮСТІ КИНО АЛҒАШҚЫ КЕЗЕНДЕРІ
Турлі түсті кинофильмдерді түсіру, көрсету және олардың көшірмесін алу. Ол кинематографиямен қатар дамып келеді.
ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ
Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
ЧЖАН ЦЯНЬ
Орта Азия мен Қазақстан жеріндегі ру-тайпалық одақтар мен ертедегі мемлекеттердің әлеуметтік-саяси құрылымы, олардың өзара және Орталық Азиядағы көне иелектермен байланысы жөніндегі алғашқы деректерді бізге Чжан Цянь жеткізді.