ҚЫЗҒЫЛТ РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Бұл мармелад секілді тағам. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 17-19 процент.
Бұл да осының алдындағы рахат-лукумдар секілді жасалады. Тек масса қайнатылғаннан кейін оған қызғылт май қосылады.
Бір килограмын жасауға 660,3 грамм құм шекер, 100,0 - үстіне себетін қант ұлпасы, 115,0 - маис крахмалы, 0,8 - лимон қышқылы және 0,04 грамм қызғылт май жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 14:59:41 Қаралды-2111
АУРУ ТУҒЫЗАТЫН ГРИБТЕР
![...](https://i.postimg.cc/Px4yGH6R/1.jpg)
Ауру туғызатын грибтер - өсімдік текті өте ұсақ организмдер, олардың көбею жолы мен құрылысы бактерияларға қарағанда өте күрделі.
ВЕЛОСИПЕД ТАРИХЫНАН
![...](https://i.postimg.cc/PJrLsMkS/1.jpg)
Велосипед тебушілер және онымен жарыс жолына шығып бағынушылар ұлы ғалым, суретші Леонардо да Винчиге қарыздар, себебі ұлы ғалым 1495 жылы оның алғашқы жобасын жасапты.
ИТБҮЛДІРГЕННЕН ӘР ТҮРЛІ ТАҒАМДАР ЖАСАУ
![...](https://i.postimg.cc/wTNr8KXT/1.jpg)
Медицинада итбүлдірген жапырақтарын ұнтақ немесе қайнатып алынған тұнба турінде қызылшамен ауырған адамның қызуын түсіруге және асқазан сөлінің қышқылын баяулатуға қолданады.
КІЛЕГЕЙ ҚОСЫЛҒАМ КҮРІШ
![...](https://i.postimg.cc/NfgdXPX2/1.jpg)
Күріш күрмегінен тазарты лып, жуылады. Сөйтіп әуелі суға салып шала, содан соң сүт қосып, әбден пісіріледі.