ӘСЕМДЕЛГЕН ЖАҢҒАҚ ҚАТТАМАСЫ
Категориясы: Тағам
Сарымай қант ұлпасымен қосылып, жақсылап шайқалады, содан соң жұмыртқаның сары уызы, ұнтақталған жаңғақ, түйілген кепкен нан, какао, оның үстіне жұмыртқаның әбден шайқалып көпіршіген ақ уызы қосылады. Май жағылып, ұн себілген жұқа табаға масса аударылады да 2 сантиметрдей қалыңдықта тегістеліп жайылып, пісіріледі. Салқындаған тағам қаттама етіп кесіледі.
150 грамм шоколад және үш ас қасық сүт әлсіз отқа қойылып ерітіледі де үстіне бір кесек сарымай салынады. Осы қоспамен қаттаманың беті майланады. Қажет деп тапқанда бетіне жағылған жылтыры кеуіп қалмай тұрғанда қаттама кесек-кесек етіп туралып, аздап құырылған бадам дәндерімен әсемделеді.
Бұл тағамды дайындауға 200 грамм сарымай, 200 грамм қант, 200 грамм жаңғақ, жұмыртқаның төрт сары уызы, 40 грамм кепкен нан, төрт жұмыртқаның ақ уызы, 30 грамм какао жұмсалады. Бетін жылтырату үшін 150 грамм сары май және 60 грамм сүт керек.
Жарияланған-2016-03-16 11:36:33 Қаралды-1852
СӘУЛЕТ ӨНЕРІНІҢ ЖЕТІСТІКТЕРІ
Тәуелсіздік кезеңінен бері Қазақстанның көптеген қалалары мен ауылдарының, әсіресе, Алматы және Ақмола облыстарының келбеті айтарлықтай өзгерістерге ұшырады. Ірі-ірі әкімшілік ғимараттары мен тұргын үй кешендері, көптеген жаңа ескерткіштер пайда болды.
Стайл әже: жаңа сәнді тренд
Ақ шаштар үнемі кәріліктің белгісі және сұлулықтың солуы саналып келді. Сол себептен әйелдерге оны әртүрлі тәсілдермен жасыруға тура келді. Бірақ, бүкіл дүне жүзі бойынша жас қыздар стереотипті жою керек деп шешіп, шаштың бұл түсін жаңа тренд етіп жасады.
ӨНДІРІСТЕ ҚАҒАЗДЫ ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?
Бүгінгі күнде қағаз да барлық істе адамдарға машиналар көмектесетін алып комбинатта даярланады.
ПЫШАҚТЫҢ ЖҮЗІ ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?
Дүкенге жіберер алдында жұмысшы пышақ жүзін тегістегіш станокпен айнадай ғып жалтыратыпты.
ЖАНУАРЛАР ТУРАЛЫ 8 ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
Біздің кішкентай бауырларымыз туралы қаншалықты аз білетініміз таң қалдырады!
САБУНИ АЛУАСЫ
Бұл сап-сары болғанша созылған, ұнмен және құйрық майымен араластырылған карамель массасы.