ҚАРА АЛХОРЫ САМБУГЫ
Категориясы: Тағам
Әбден жуылған қара алхорының үстіне салқын су қуйылып, бір-екі сағат қойылады да сол суға салынған күйінде бұқтырылып, қайнатылады. Дайын болған соң дәндерінен тазаланып, үккішпен үгіледі. Салқындаған пюреге құм шекер, жумыртқаның ақ уызы қосылады да әбден араластырылып, шайқалады. Алхорының қайнатпасына желатин мен лимон қышқылы қосылып, езіледі де, шайқалған пюреге сыздықдатып құйылады. Оны қую үстінде де масса үздіксіз араластырылып отырады. Тағам ыдыстарға салқындатылған соң салынады.
Бұл тағамды жасауға 400 қара алхоры, 160 грамм құм шекер, 20 грамм желатин, 2 грамм лимон қышқылы, 450 грамм су жумсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:10:47 Қаралды-1718
ҮШТІКЕНДІ ГЛЕДИЧИЯ – АСҚАЗАНҒА ШИПА

Гүл тостағаншасы жартысына дейін біріне-бірі жабысқан 5 қалақша.
ШЫРМАУЫҚ БУДРА - ЖАЛПЫ ҚАБЫНУҒА ҚАРСЫ

Шырмауық будра бақтардың, ормандардың ішінде, бұталардың арасында, егістік жерлер мен шабындықтарда, өзен жағаларында өседі.
НҰРҒИСА ТІЛЕНДИЕВ

Нұрғиса Тілендиев (1925-1998) - «Қазақстанның халық әртісі», «Халық қаһарманы», профессор, Жетісу күй мектебінің дарынды күйші-сазгері. Нұрғиса Алматы облысында дүниеге келген. Оның әкесі күйші, анасы әнші болған.
ӘРІПТЕР ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛДЫ?

Әліппе деген аса маңызды, өте қажетті кітап қой. Оның алғашқы беттерін тіпті әріп дегеннің не екенін мүлде білмейтін адам да оқи алады.
ТЕҢІЗДЕГІ ТЕЛЕГЕЙ СУ ҚАЙДАН КЕЛГЕН?

Егер глобусты шыр айналдырсақ, ол тек қана - көгілдір түсті болып көрінеді. Олай болатын себебі - оның бетіндегі сары, ақ, жасыл, қоңыр түске қарағанда көгілдір бояудың басымдығы.