UF

ҚАРА АЛХОРЫ САМБУГЫ

Категориясы: Тағам


Әбден жуылған қара алхорының үстіне салқын су қуйылып, бір-екі сағат қойылады да сол суға салынған күйінде бұқтырылып, қайнатылады. Дайын болған соң дәндерінен тазаланып, үккішпен үгіледі. Салқындаған пюреге құм шекер, жумыртқаның ақ уызы қосылады да әбден араластырылып, шайқалады. Алхорының қайнатпасына желатин мен лимон қышқылы қосылып, езіледі де, шайқалған пюреге сыздықдатып құйылады. Оны қую үстінде де масса үздіксіз араластырылып отырады. Тағам ыдыстарға салқындатылған соң салынады.

Бұл тағамды жасауға 400 қара алхоры, 160 грамм құм шекер, 20 грамм желатин, 2 грамм лимон қышқылы, 450 грамм су жумсалады.

  Жарияланған-2016-03-15 18:10:47     Қаралды-1932

Мәлімет сізге көмек берді ма

САСЫҚ МЕҢДУАНА - УЛЫ ӨСІМДІК

...

Құрамында гиосциамин, скополамин, атропин бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ПАРСЫ РУЛЕТ

...

Бұл - өрік пюресінен және қант помадасынан жасалған, рулет түрінде бөлініп, жармаланған бадамға аунатылған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БІРЖАН-САРА ОПЕРАСЫ

...

Опера тұңғыш рет 1946 жылы 7 қазанда Қазақтың Абай атындағы мемлекеттік опера және балет театрында қойылды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМАТЫНЫҢ ТӘТТІ НАНЫ

...

Бұл нанды жасау үшін май, қант, қатырылған (меланж) немесе қатырылмаған жұмыртқа, сода немесе аммоний араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАҒАЗДЫ ТАПҚАН КІМ?

...

Ежелгі Египетте болашақ хатшы-жылнамашыларды әуелі сөздердің, әріптердің таңбаларын балшыққа емес, папирусқа жаздырып үйреткен.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ

...

Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »