ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА
Категориясы: Тағам
Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді. Ол төрт-бес бөлікке бөлініп, жарты сантиметрдей қалыңдықта жайылады. Стакан кенересімен немесе басқа арнайы затпен дөңгелектеліп кесіледі. Олардың бір жағын жұмыртқа ақ уызына батырып, содан соң кристалды қантпен араластырылған жаңғақ ұнтағына аунатып алып, алтындай сарғайғанша пісіріледі.
Егер қажет болып жатса қуырманы екеу-екеуден повидломен біріктіруге және ванилин араластырылған қант ұлпасына аунатып алуға болады.
Бұл тағамды жасауға 450 грамм ұн, 200 грамм қант, 250 грамм сарымай, 250 грамм ұнтақталған жаңғақ, дәміне қарай цедра жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-15 18:06:51 Қаралды-1626
БІРҚАЗАН
Бірқазан - өте ірі құс. Дене пішіні салмақты, әсіресе, тұмсығы өте ұзын. Тұмсығының астыңғы жағында азық жинайтын созылғыш тері қапшығы болады. Олар Қазақстанның қопалы өзен-көлдерінде кездеседі. Бірқазандар топтанып, көп болып тіршілік етеді.
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН БИСКВИТ
Алдын ала дайындалған негізгі бисквит қамырына қуырылған, ұсақтап туралған, ет тартатын машинкадан өткізілген немесе келіге түйілген жаңғақ (фундук немесе самырсын жаңғағы) қосылады.
ЛИМОН ДОМАЛАҚТАРЫ
Ет тартатын машинкадан қуырма мен тазартылған жаңғақ жеке-жеке өткізіледі. Ет тартатын машина табылмаса оқтаумен ұнтақтауға да болады.
ЖОЛБАРЫС НЕГЕ ШҰБАР, ЖИРАФ НЕГЕ ТЕҢБІЛ?
Мұндай түстер аң, құстардың жауынан қорғану үшін ғана емес, аң аулауы үшін де қажет.
ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ
Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.