ШИ БАУЫРСАҚ
Категориясы: Тағам
Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып, соған қалқытып пісіріледі. Мұндай бауырсақтың дәмі кәмпиттің дәміндей болады. Үгітіліп тұрады.
Шикізаттар мөлшері әркімнің қалауынша алынады.
Жарияланған-2016-03-15 16:55:42 Қаралды-6752
8 ТҮРЛІ ПАЛАУ ДАЙЫНДАҢЫЗ
![...](https://i.postimg.cc/fRQjnMdr/1.jpg)
Шағындау қазан отқа қойылады да, май салып қыздырылады. Май қайнай бастағанда сақиналап, ірілеу етіп туралған...
НЕЛІКТЕН ЖАТТЫҒУЛАРДАН КЕЙІН БҰЛШЫҚЕТТЕР АУЫРАДЫ?
![...](https://i.postimg.cc/CM6SNywB/image.png)
Ауыр физикалық күш салудан кейін бұлшықет ауыруы бәріне жақсы таныс...
БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ
![...](https://i.postimg.cc/vZKYzv2j/1.jpg)
Жұмыртқаның сары уызы, қант және бал қосылып езіледі. Май немесе қаймақ, үгілген сүзбе қосылып тағы да езілгеннен кейін формаға аударылып, суытылады.
ҒАЖАЙЫП ТЕҢІЗ «ТҰРҒЫНДАРЫ»
![...](https://i.postimg.cc/0NZhccPH/1.jpg)
Жағалауда тұрып, шалқар айдынға көз жіберген кезде, теңіз дегенің судан басқа ештеңесі жоқ тұлдыр, тіршіліксіз дүниедей болып көрінеді.
СҰҢҚАР
![...](https://i.postimg.cc/Cx7N3V0s/1.jpg)
Қазақтың кәнігі құсбегілері сұңқардың өзін бірнеше түрге бөліп, түр-түсіне, мінез-бітіміне орай саралай білген. Мәселен, ак сұңқар, ақ бас сұңқар деп атайтын болған. Сол атауларына орай, сұңқардың сырт түсі әр түрлі болып келгенімен, тұлға-бітімінде, міне