БАЛ ҚОСЫЛҒАН СҮЗБЕ
Категориясы: Тағам
Жұмыртқаның сары уызы, қант және бал қосылып езіледі. Май немесе қаймақ, үгілген сүзбе қосылып тағы да езілгеннен кейін формаға аударылып, суытылады.
Тағам жасау үшін 100 грамм майсыз сүзбе, 1 шай қасық қант, 1 ас қасық бал, бір жұмыртқаның сары уызы, 1 ас қасық сарымай, сонша қаймақ немесе кілегей жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 11:35:12 Қаралды-1797
КҮН ҚАЙДА ҚОНЫП ШЫҒАДЫ?

Аспандағы Күн ертеден қара кешке дейін жер бетіне сәулесін шашады, жылуын төгеді.
БИДАЙ-ЖҮГЕРІ БӨЛКЕЛЕРІ

Сүттен, бидай ұнынан және ашытқыдан қамыр (ашытқы), жүгері ұнынан, судан және тұздан қайнатпа дайындалады.
БІРЖАН-САРА ОПЕРАСЫ

Опера тұңғыш рет 1946 жылы 7 қазанда Қазақтың Абай атындағы мемлекеттік опера және балет театрында қойылды.
Юбкалардың түсінің саралануы

Kilt «киімді дене бойымен айналдыру» деп аударылады. Бірақ, заманауи килт – бұл материяның 3-8 ярдтан (7 метрден көп) тұратын аса күрделі конструкция.
ЖҮЗІМ НУГАСЫ

Туралған курага мен жүзімнен қайнатып жасалған төрт қырлы ұзыншалау кәмпит жүзім нугасы деп аталады.