ЖҮЗІМ ШЫРЫНЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН СІЛІКПЕ
Категориясы: Тағам
Жүзім шырыны қайнағанша қыздырылып, оған құм шекер қосылады да ол ерігеннен кейін лимон қышқылы және алдын ала бөктірілген желатин салынады. Содан соң тағы да қайнатылады. Дайын болған тағам аздап салқындатылады да ыдыстарға құйылып, дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамға 750 грамм жүзім шырыны, 250 грамм құм шекер, 30 грамм желатин және 1 грамм лимон қышқылы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:21:17 Қаралды-2729
ЭРЕБУНИ
Бұл - ішіне дәм қабық пен ванилин салынып қабатталған қамырдан жасалатын шығыстың жаңадан шығарылған тәтті тағамы.
ЕСКЕКШІЛЕРІ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН
Ескекті қайықпен серуендеу, саяхатқа шығу, жихангерлік адам баласының ерте заманынан-ақ меңгерген кәсібі деуге әбден болады.
ТОЙ ЕТІ
Қазақ халқы тойға барын салған. Мұндай қуанышқа тіпті жалғыз атын сойып жіберетін болған.
КАНИКУЛ СӨЗГЕ СҮМБІЛЕ ҚАНДАЙ ҚАТЫСЫ БАР?
Біздің әрқайсысымызға сонша үйреншікті осынау сөздің түп негізі...