ЖҮЗІМ ШЫРЫНЫНАН ДАЙЫНДАЛҒАН СІЛІКПЕ
Категориясы: Тағам
Жүзім шырыны қайнағанша қыздырылып, оған құм шекер қосылады да ол ерігеннен кейін лимон қышқылы және алдын ала бөктірілген желатин салынады. Содан соң тағы да қайнатылады. Дайын болған тағам аздап салқындатылады да ыдыстарға құйылып, дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамға 750 грамм жүзім шырыны, 250 грамм құм шекер, 30 грамм желатин және 1 грамм лимон қышқылы жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-05 13:21:17 Қаралды-2606
ҚОЛ ДОБЫ
![...](https://i.postimg.cc/qRPcpygy/1.jpg)
Қол добы спорт ойынының пайда болуы даниялық Нильсендер отбасындағы кездейсоқ жағдайға байланысты
АНТАРКТИДА ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР
![...](https://i.postimg.cc/857MNtTQ/image.jpg)
Мұз құрлығының ресми ашылған күні 1820 жылдың 28 қаңтары болып есептеледі.
ЖЕМІСТЕР МЕН ЖИДЕКТЕРДЕН ЖАСАЛҒАН ЦУКАТТАР
![...](https://i.postimg.cc/J7Pb4tGw/1.jpg)
Жемістер мен жидектер жуылып, елекке салынады да сорықтырылып, содан кейін шырынға қосылып дайын болғанша қайнатылады.
НЕЛІКТЕН ЖЕР СІЛКІНІСІ БОЛАДЫ?
![...](https://i.postimg.cc/pXyfYj3V/file.webp)
Ғалымдардың айтуынша, жер қыртысы бір-бірімен байланыспаған жеті алып тақталардан тұрады.