ЖҮГЕРІ НЕМЕСЕ БИДАЙ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Категориясы: Тағам
Жұмыртқа қантпен және ванильді қантпен қосылып, 40-50 градусқа дейін қыздырылады. Содан соң шайқай отырып, бөлме температурасына дейін салқындатылады. Салқындағаннан кейін ұнтақталған жаңғақ араластырылған жүгері улпегі және қаймақ консистенциясына жеткізілген май қосылған қамыр бір минут бойы қолмен немесе қасықпен иленеді. Дайын болған қамыр май жағылған жұқа табаға қасықпен аз-аздан салынады да пеш температурасы 150-180 градусқа жеткізіліп пісіріледі.
Жаңғақтың орнына ұсақтап туралған цукат немесе лимон яки апельсин қабығын пайдалануға болды.
600 грамм қуырма (печенье) жасау үшін 2 стакан үлпек, 1 стакан құм шекер, жарты стакан жаңғақ, 50 грамм май, 1 грамм ванильді қант жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 12:58:24 Қаралды-2352
ЖАС ЖЕМІС НЕМЕСЕ ЖИДЕК АРАЛАСТЫРЫП ШАЙҚАЛҒАН ҚАЙМАҚ
![...](https://i.postimg.cc/zf4QpWtf/1.jpg)
Рецептіде көрсетілген жемістер жақсылап жуылып, үстіне шайқалған кілегей құйылады. Дастарқанға қант ұлпасы қоса әкелінеді.
ШОЛАҚ БҰЛАҚ ҮҢГІРІ
![...](http://s017.radikal.ru/i406/1604/73/18c3050d8acc.jpg)
Қазақстандағы осы уақытқа дейін белгілі болған үңгірлердің ішіндегі ең үлкенінің бірі - Қарағанды облысының Егіндібұлақ ауданындағы «Шолақ бұлақ» үңгірі. Ол «Арқалық» ауылындағы Едірей тауының ішінде.
БІРЖАН - САРА АЙТЫСЫ
![...](https://i.postimg.cc/bYWZCcpK/1.jpg)
Біржан мен Сараның 1871 жылы қазіргі Талдықорган облысының Қапал - Ақсу өңірінде кездескендегі айтысы.