UF

ЖҮГЕРІ НЕМЕСЕ БИДАЙ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

Категориясы: Тағам


Жұмыртқа қантпен және ванильді қантпен қосылып, 40-50 градусқа дейін қыздырылады. Содан соң шайқай отырып, бөлме температурасына дейін салқындатылады. Салқындағаннан кейін ұнтақталған жаңғақ араластырылған жүгері улпегі және қаймақ консистенциясына жеткізілген май қосылған қамыр бір минут бойы қолмен немесе қасықпен иленеді. Дайын болған қамыр май жағылған жұқа табаға қасықпен аз-аздан салынады да пеш температурасы 150-180 градусқа жеткізіліп пісіріледі.

Жаңғақтың орнына ұсақтап туралған цукат немесе лимон яки апельсин қабығын пайдалануға болды.

600 грамм қуырма (печенье) жасау үшін 2 стакан үлпек, 1 стакан құм шекер, жарты стакан жаңғақ, 50 грамм май, 1 грамм ванильді қант жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-11 12:58:24     Қаралды-2228

Мәлімет сізге көмек берді ма

КІТАП ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?

...

Ең алғашқы «ғажайыпты» жасаушы кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Болашаққа көзқарас

...

Тесла шын мәнісінде тамаша адам болды. Міне оның 1908 жылы жазғаны – 60-тан астам жыл бойы компьютерлік желілер дами бастағанға дейін.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АУҒАН ШӘРБӘТІ

...

Жеміс шырындарына апельсин мен лимон бөліктері салынып, аздаған су құйылады да бәрі қосылып қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОРҒАЛЖЫҢ ҚОРЫҒЫ

...

Қорғалжың қорығы 1958 жылы Ақмола облысының бірнеше көлді (Қорғалжың, Теңіз) алқабының табиғат байлығын қорғау, құстарға қамқорлық жасау, қоқиқаз, аққулардың санын көбейту мақсатымен ашылды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Бал қандай болуы керек?

...

Шығыстың кейбір тағамдарын жасағанда оларға өзіндік дәм және хош иіс беру үшін бал қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАБАЛАРЫМЫЗ ҚАНДАЙ МЕКТЕПКЕ ОҚЫҒАН?

...

Таңертеңгі сағат жетіде мектепте сабақ бастауға жинала бастайды. Шәкірттер етегі жер сызған ұзын көйлектерінің белдерін жіппен буып алған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »