UF

ҚАУЫНҚҰРТ

Категориясы: Тағам


Қауын ортасынан жарылады. Дәні алынып тасталынады. Қабығынан аршылған еті бөлек алынып, жұқалап туралады. Сөйтіп кастрюльге салынады да отқа қойылып, біркелкі масса пайда болғанша қайнатылады. Ал ұн ыдысқа салынып, қоңыр түске айналғанша қуырылады. Содан соң қуырылған ұн әлгі қайнап жатқан қауын сөлінің үстіне салынып, араластырылады да отты басып қойып, тағы да 5-10 минут асылады.

Осылайша дайындалған масса диаметрі 3-4 см етіліп домалатылады немесе кесіледі. Сөйтіп шыптаның үстіне шашылып тастады да күн көзіне кептіріледі.

Қауынқұрт дайындауға 2-3 килограмдық бір қауын, 1 стакан ұн жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-04 12:30:44     Қаралды-5465

Мәлімет сізге көмек берді ма

СУҒА ШЫҚҚАН МАҢЫЗЫ - 30 ТҮРЛІ ҚАРАПАЙЫМ ИНГРЕДИЕНТТІ СОРПАЛАР

...

Сорпа - ас қорыту органдарының жұмысын жақсартатын, адамның тәбетін ашып, тіпті бойын сергітетін тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГАЛАКТИКА ДЕГЕНІМІЗ НЕ?

...

Ежелгі гректер бұл жұлдыздар шоғырын Галактика деп атаған, ол Құс жолы дегенді білдіреді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТОЙ ЕТІ

...

Қазақ халқы тойға барын салған. Мұндай қуанышқа тіпті жалғыз атын сойып жіберетін болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

18 ТҮРЛІ ҚУЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР

...

Отқа қойылған қазан қызған кезде май салынады. Май еріп, қайнай бастағанда оған кесектеп туралған тауық...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰЛ БАСҚАТЫРҒЫШ ӨНЕРТАПҚЫШТЫ МИЛЛИОНЕР ЕТТІ

...

Рубик кубигі туралы ең қызықты деректер оқуға шақырамыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »