ШАҚЫЛДАҚ
Категориясы: Тағам
Сүт, жұмыртқа, май, ұн, құм шекер араластырылып, тұз салынады да тұщы қамыр иленеді.
Қамыр ұзын етіп созылады. Оның жуандығы 3 сантиметр болу керек. Содан соң кішкене көпшік сияқты етіп кесіледі де, қатты қыздырылған майға салынып түсі қоңыр тартқанша қуырылады.
Дайын болған шақылдақ салқындатылып, үстіне қант ұлпасы себіледі. Дайын тағам шаймен немесе сүтпен қосып беріледі.
Шақылдақ жасауға 4 стакан сүт, 1 жұмыртқа, 3 ас қасық құм шекер, жарты шай қасық тұз, 1,5 стакан өсімдік майы, осынша ұн жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 17:27:58 Қаралды-3360
БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады.
ИІССУ ҚОЛДАНА БІЛІҢІЗ
Сіздің сүйікті духиіңіз хош иісін барынша ұзағырақ сақтауы үшін не істеу керек?
ӘУЕДЕГІ ЯДРОЛЫҚ ЖАРЫЛЫС
Әуедегі ядролық жарылыс - жарқыл аймағы барынша жарқыраған сәтте жер бетіне (суға) жетпейтін жарылыс. Әуедегі ядролық жарылыс биіктігі ядролық қарудың қуатына байланысты жүздеген метрден бірнеше километрге дейіңгі аралықта болуы мүмкін.
ШАҚЫЛДАҚ
Сүт, жұмыртқа, май, ұн, құм шекер араластырылып, тұз салынады да тұщы қамыр иленеді.