ШАҚЫЛДАҚ
Категориясы: Тағам
Сүт, жұмыртқа, май, ұн, құм шекер араластырылып, тұз салынады да тұщы қамыр иленеді.
Қамыр ұзын етіп созылады. Оның жуандығы 3 сантиметр болу керек. Содан соң кішкене көпшік сияқты етіп кесіледі де, қатты қыздырылған майға салынып түсі қоңыр тартқанша қуырылады.
Дайын болған шақылдақ салқындатылып, үстіне қант ұлпасы себіледі. Дайын тағам шаймен немесе сүтпен қосып беріледі.
Шақылдақ жасауға 4 стакан сүт, 1 жұмыртқа, 3 ас қасық құм шекер, жарты шай қасық тұз, 1,5 стакан өсімдік майы, осынша ұн жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 17:27:58 Қаралды-3311
НЕГІЗГІ УЛАҒЫШ ЗАТТАРДЫ ҚАЛАЙ КЛАССИФИКАЦИЯЛАУҒА БОЛАДЫ?
Улағыш заттар - адамдарды, малдарды, өсімдіктерді және сыртқы ортаны зақымдауға арналған улы химиялық қосылыстар. Зақымдаушы әсерінің сипатына қарай улағыш заттар мынадай топтарға бөлінеді
ДОСПАМБЕТ ЖЫРАУ
Доспамбет жырау - қазақтың белгілі ақыны әрі қолбасшысы. XV ғасырдың 90-шы жылдары Азау қаласында (қазіргі Ростов облысында) дүниеге келген. Ол Кіші Ноғай ордасының әскери шонжарлар отбасынан шыққан.
ҚАРА ҚАРАҚАТ – ВИТАМИНДІ ӨСІМДІК
Қара қарақат – биіктігі 125 сантиметрге жететін, бұталы өсімдік.
ӘЛЕМНІҢ ЖЕТІ КЕРЕМЕТІ
Әлемнің жеті кереметі - әлемге әйгілі болған ертедегі ғимараттар мен тас мүсіндердің атауы.
ҚАЗАҚТАРДА ҚОЙ-ЕШКІГЕ ҚАТЫСТЫ ЫРЫМДАР МЕН ТЫЙЫМДАР
Қазақ сенімінде төрт түлік те аса киелі жануарлар санатында. Кез-келген малды сол түліктің қарасы ауылдан ұзаған соң ғана бауыздаған.