UF

БАЛЫҚТАР НЕ ЖЕЙДІ?

Категориясы: Жануарлар


Қоректену тәсілі бойынша балықтар шөпқоректілер (фитофагтар), жануарлармен қоректенетіндер (зоофагтар), етқоректілер (балықпен қоректенетіндер) болып бөлінеді. Бірақ мұндай бөлу шартты болып табылады. Көптеген балықтар, мысалы, торта, мөңке, тұқы, өсімдік тағамдарымен бірге жануарлардан алынатын тағамдарды тұтынады. Ал жас кезінде барлық балықтар, тіпті жыртқыштар да планктонмен қоректенеді. Балықтардың қоректену үлгісі маусымның өзінде өзгеруі мүмкін. Мысалы, көктемде тортаның рационында жәндіктердің дернәсілдері, жазда балдырлар, ал күзге жақын - ұсақ моллюскалар басым болады.

Жыртқыштарға акулалар, барракудалар, мурендер, тунецтер және басқа да көптеген түрлер жатады.

Балықтың тәулігіне жейтін тағамының мөлшері әртүрлі балық түрлеріне байланысты өзгереді. Бұл тағамның сапасына, балықтың физиологиялық күйіне және жасына, сондай-ақ судың температурасы мен оттегінің мөлшері сияқты факторларға байланысты. Мысалы, жақсы қоректенетін балықтар сарқылған балықтарға қарағанда белсенді түрде аз қоректенеді. Құртшабақтың күнделікті рационы ересек балықтарға қарағанда жоғары.

  Жарияланған-2024-04-12 16:44:27     Қаралды-1131

Мәлімет сізге көмек берді ма

АДАМНЫҢ ЖАҒЫМСЫЗ ҚАСИЕТТЕРІ

...

Арамзалық - арамдығы жоғары, ниеті жаман адамның қасиеті. Арамза адам өзгелерді алдасам, олардан пайда тапсам деген ниетпен жүреді. Алайда өзгеге жамандық ойлаған адамның өзінде еш уақытта жақсылық болмайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТІСТЕРДІ ҚАЛАЙ ДҰРЫС ТАЗАЛАУ КЕРЕК?

...

Тіс пен қызыл иектің сау болуы үшін оларды тазалау жеткіліксіз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СҮҢГУІР ҚАЙЫҚТЫҢ ІШІНДЕ НЕ БАР?

...

Суға кез келген әйнек сынығын тастап көр - ол су түбіне шым батып жоғалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

РЕПЕЙНИК – РЕВМАТИЗМ ЕМДЕУ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ

...

Құрамында илік заттар, эфир майлары, К витамині, пигменттер, ащы заттар, қышқылдар бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ НУГАСЫ

...

Бұл жаңғақты мол салып шайқалған кәмпит массасынан тұрады. Жаңғақ нугасы да лимон нугасы сияқты дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ВАНИЛИН ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КӘМПИТТЕРІ

...

Кастрюльге сүт құйылып, қант және сарымай салынады. Бұқтырылған қоспа отқа қойылып түбі күйіп кетпес үшін араластырыла отырып, қоюланғанша пісіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »