БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)
Категориясы: Тағам
Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады. Араластырған кезде оған бал, қаймақ, жумыртқа, сулы үлпегі, сода қосылған ұн салынады. Содан соң бәрі 1-2 минут бойы мұқият араластырылып, қалыңдығы 3-5 миллиметр шелпектей етіп оқтаумен жайылады да әр түрлі формаға келтіріледі. Сөйтіп пеш температурасын 200-220 градусқа жеткізіп, 10-15 минут бойы пісіріледі.
750-800 грамм қуырма жасау үшін 1 стакан ун, 1 стакан сұлы үлпегі, жарты стакан құм шекер, жарты стакан бал, жарты стакан қаймақ, 1 жұмыртқа, 100 грамм май, жарты қасық сода жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-11 12:52:07 Қаралды-2423
ЭЛЕКТР ҚУАТЫН КІМ АШТЫ?
Бенджамин Франклин есімді адам бірінші болып электр тоғының не екенін толық түсіндіруге тырысты.
ӘЛЕМДЕГІ БАРЛЫҚ НӘРСЕ ТУРАЛЫ 35 ҚЫЗЫҚТЫ ФАКТ
Әлемдегі барлық нәрсе туралы 35 қызықты факт
ҰЛЫ ҚЫТАЙ ҚОРҒАНЫ НЕМЕН ӘЙГІЛІ?
Әлемнің бұл кереметін еуропалықтар «Ұлы Қытай қорғаны» деп атаса, қытайлардың өзі «10 мың ли қабырғасы» дегенді білдіреді.
ЗООМОРФТЫҚ ОЮ-ӨРНЕКТЕР
Олар төрт түліктің, аң мен құстың түр-тұлгасының сұлу бітімін тани біліп, олардың бейне-бедерлерін ежелден-ақ қолөнерде қолдана білген. Зооморфтық өрнектердің ішіндегі ең кең тарағаны мүйіздерді бейнелеу еді.
ЖАҢҒАҚ ҚОСЫЛҒАН РАХАТ-ЛУКУМ
Бұл да ванильді рахат-лукум сияқты жасалады, тек масса қайнатылғаннан кейін оған грек жаңғағы қосылады.