БАЛ ҚОСЫЛҒАН ІРІМШІК
Категориясы: Тағам
Шикі жұмыртқаның сары уызы, қант, ұнтақталған жаңғақ дәні және бал қосылып үгіледі. Осы қоспа ерітілген сарымайға салынып көпіргенше араластырылады. Содан соң үстіне үгілген ірімшік қосып, араластырылады да үстіне қаймақ құйылып, дастарқанға қойылады.
Бал қосылған ірімшік дайындау үшін 100 грамм майсыз сүзбе, 1 шай қасық бал, 1 шай қасық қант, 1 жұмыртқаның сары уызы, 1 ас қасық сарымай, 1 шай қасық ұнтақталған жаңғақ дәні, 1 ас қасық қаймақ жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-03 11:45:40 Қаралды-3015
18 ТҮРЛІ ҚУЫРҒАН ЕТ ТАҒАМДАР
Отқа қойылған қазан қызған кезде май салынады. Май еріп, қайнай бастағанда оған кесектеп туралған тауық...
ӨШІРГІШ НЕЛІКТЕН ӨШІРЕДІ?
Алдына қағаз жайып, қолына қарындашты алса болғаны, көп кешікпей-ақ бір тамаша сурет дайын тұрады.
МҰРНЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...
Сендер ауыздарыңа жара шығып, тамақ жей алмасаңдар бір-екі күн шыдайсыңдар, алмурын іші бұзылып, тыныс ала алмай қалсаң, қанша уақыт шыдайсыңдар?
ШЫРҒАНАҚ – АСҚАЗАН АУРУЛАРЫНА ЕМ
Шырғанақ – биіктігі 5 метрге жететін, өткір тікенекті, бұталы өсімдік. Қабығы көбінесе қара түсті болып келеді.
ШОКОЛАД КӘМПИТТЕР
Кастрюльге сүт құйылып, қант, какао қосылады, сөйтіп қоюланғанша қайнатылады.
ҚАРТА ДАЙЫНДАУ ТӘСІЛІ
Қарта – жылқының тік ішегінің жуан бөлігі. Ол әуелі жыннан тазартылып, салқын сумен әбден жуылады, содан соң салқын жерге ілініп қойылады.