UF

ШЕКЕР-НОХУТ

Категориясы: Тағам


Құлпынай түрінде жасалып, үстіне қант себілетін мармелад-пата осылай аталады.

Алы дайындаған кездегідей жеміс массасы қантпен қосып қайнатылады. Масса құмшекердің үстіне құлпынай түрінде жасалатын тесіктерге құйылады. Дайын өнім алдын ала қағаз төселген жәшікке үш қабат етіп салынады.

Бір килогрәмм шекер-нохутқа 845,3 грамм қант, 37,6 - сірне, 438,3 – өрік ботқасы, 62,6 - алма ботқасы, 3,1 - лимон қышқылы және 2,4 грамм өрік эссенциясы жұмсалады.

Шекер-нохуттың бір килограмында кемінде 130 данасы болады. Ылғалдылығы - 12 процент. Ыдысқа салғандағы салмағы - 3 килограмм. Ең ұзақ сақталатын мерзімі - 1 ай.

  Жарияланған-2016-02-29 14:32:02     Қаралды-1909

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚАРШЫҒА

...

Қазақ аңшыларының бүркіттен кейін колға ең көп ұстайтын кұсы - қаршыға. Дене тұрқы - 28-114 см, салмағы - 800-1500 г. Қос шалғылығының арасы - 100- 120 см. Тұмсық, тұяқтары қара. Қаршыға шегір көзді болып келеді. Доғалдау біткен қанатының қысқалығы, оның

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕҢ БИІК ТАУ ҚАЙ ЖЕРДЕ?

...

Планетамыздағы ең биік тау құрлықта емес, Тынық мұхитының түбінде тұр

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МҰРНЫҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...

...

Сендер ауыздарыңа жара шығып, тамақ жей алмасаңдар бір-екі күн шыдайсыңдар, алмурын іші бұзылып, тыныс ала алмай қалсаң, қанша уақыт шыдайсыңдар?

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-ПУРИ

...

Тоқаш қамырынан жасалатын құырма сияқты тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КҮМБЕЗ ДЕГЕНІМІЗ НЕ?

...

Кейбір ғимараттар мен құрылыстардың төбесінің тіреусіз дөңес етіп жабылғанын көруге болады. Муны күмбез деп атайды. Күмбез көбінесе шеңберленіп, кейде көп қырлы етіп жасалады. Күмбез ғимарат төбесін жаба отырып, үстіңгі салмақтың қабырғаға біркелкі таралы

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ИТМҰРЫННІҢ АДАМҒА ПАЙДАСЫ ЗОР

...

Итмұрын жемісін консервіленген күйінде қолданады және одан витамин препаратын жасайды. Медицинада итмұрынды поливитамин ретінде, диеталық сусын және қайнатып алған суын экстрактар, сироп ретінде пайдаланады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »