ТЕРИ АЛУАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл алуа көпіршік түзгіште қой майымен және мақта майымен қосып араластырылып, көпіршітілген карамель массасынан жасалатын біркелкі талшықты масса болып табылады. Түсі сарғыштау сүр. Сыртқы формасы - салмағы 300-400 грамм тартатын төрт бұрышты болады. Ол қағазбен немесе целофанмен оралады да ыдысқа салынады.
Он килограмм тери алуасын жасауға 3,82 килограмм құм шекер, 1,60 килограмм сірне, 1,80 килограмм өсімдік майы, 2,60 килограмм бірінші сортты ұн, 1,62 килограмм қой майы, 0,28 килограмм тауық жұмыртқасының ақ уызы және 0,03 килограмм сабын-тамыр жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 19:18:02 Қаралды-1359
СҮТ ШӘРБЕТІ

Фундук жаңғағының дәндері қосылған кілегей помадасынан жасалған қалақша түріндегі тағам осылай аталады. Сүт помадасын әзірлеу әдісі қарапайым. Ол құмшекер мен сүттен пісіріледі. Шырынның қоңыр тартып кетпеуі үшін қайнап бітуіне 10-15 минут қалғанда сірне
БАЛ ЖАҢҒАҚТАР

Балды жақсылап ерітіп, қантпен, ұнмен, содамен, маймен және ұнтақталған жаңғақтармен араластырып, қатты қамыр иленеді.
ТАЗЫЛАР (ОРТААЗИЯ ТАЗЫСЫ)

Қазақстан малшылары қой бағуға пайдаланатын иттермен қатар иттің ең ежелден келе жатқан тұқымдарының бірі - ортаазия тазысын немесе тазының басқа да түрлерін өсіреді.
МАРҚАКӨЛ ҚОРЫҒЫ

1976 жылы 4 тамызда Марқакөл қорығы ашылды. Марқакөл қорығы Оңтүстік Алтай алқабы мен Марқакөл табиғатын қорғау үшін құрылған. Негізгі мақсаты - ормандарды, өзендер мен сұлу көлдерді табиғи қалпында сақтап қалып, онда өмір сүретін терісі бағалы жануарлард
ВАНИЛИН ҚОСЫЛҒАН ЖАҢҒАҚ КӘМПИТТЕРІ

Кастрюльге сүт құйылып, қант және сарымай салынады. Бұқтырылған қоспа отқа қойылып түбі күйіп кетпес үшін араластырыла отырып, қоюланғанша пісіріледі.
БЕТПАҚДАЛА

Бетпақдала - Қазақстанның орталық бөлігінде орналасқан кең-байтақ шөлді өңір. Ол Қарағанды, Жамбыл, Оңтүстік Қазақстан облыстарының жерлерін қамтиды. Батысында Сарысу өзенінің төменгі ағысымен, шығысында Балқаш көлімен, оңтүстігінде Шу өзені аңғарымен, со