ШОКОЛАДТЫ РАХАТ-ЛУКУМ
Категориясы: Тағам
Какао ұнтағы қосылатын мармелад сияқты тағам осылай деп аталады. Бетіне қант ұлпасы себіледі. Формасы төрт бұрышты болады. Ылғалдылығы – 16-18 процент. Мұның дайындалу технологиясы да осының алдындағы рахат- лукумдардың технологиясындай. Тек бұған какао қосылады.
Бір килограмын жасауға 634,8 грамм құм шекер, 120,0 грамм маис крахмалы, 0,9 грамм лимон қышқылы, 34,0 грамм какао ұнтағы, үстіне себілетін 102,0 грамм қант ұлпасы және 0,12 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-01 15:03:25 Қаралды-2338
КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ЖАРЫҚ ПЕН КӨЛЕҢКЕ
Мынау Рембрандтың «Әулие әулет» атты картинасының көшірмесі. Жартылай қараңғы шағын бөлме. Сол жақта төбеде әлде бір мүйістен күн көзінің сәулесі түсіп тұр. Ол жас әйелдің беті мен құндақтағы сәбиге шашырапты.
ҚАБАНБАЙДЫҢ ТУЫ
1864 жылы қытай басқыншылары бүкіл Шығыс Түркістан аймағына шабуыл жасайды.
СЫРДАРИЯ
Сырдария өзені Орталық Тянь-Шань жоталарынан басталып, Қырғызстан, Өзбекстан, Тәжікстан аймағы аркылы өтіп, Қазақстанда Арал теңізіне келіп құяды. Ұзындығы - 2219 км.
ЕРТЕДЕ ӘЙЕЛ МАТЕМАТИКТЕР БОЛДЫ МА?
Гипатия (370-415) антикалық дәуірдің алғашқы атақты әйел ғалымы болып саналады.
ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ
Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.
ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ
Дайын қамырдан көлемі 25 х 25 сантиметр төрт бұрыш формалы тең үш шелпек жайылып, майланған жұқа табаға салынады.