UF

ІНЖІР ОЙЛАСЫ

Категориясы: Тағам


Жеміс массасы мен жаңғақты қант-сірне шырынына қосып қайнатып, бадам және грек жаңғағымен әшекейлеген тағам осылай аталады.

Ашық отқа қойып қайнатқан кезде рецепте көрсетілген мөлшерді көбейтуге болмайды, өйткені масса күйіп кетеді.

Жүзім ойласы үккіштен өткізілген жүзім массасы мен өрік дәнін қант-сірне шырынына қосып қайнату жолымен жасалады. Оны әшекейлеу үшін қолданылатын бадам қабығынан тазаланады.

Салқындатылған соң ойланың бүйір жақтарына өрік сүйегінің ұнтақтары себіледі де, қайтадан жәшікке салынады. Әрбір жәшікке інжір ойласының 6-7 килограмы кетеді.

Бір килограмм ойла жасауға 410,0 грамм қант, 61,5 грамм сірне, 410,0 грам інжір, 12,3 грамм грек жаңғағының дәні, 2,0 грамм лимон қышқылы, 24,6 грамм бадам және 143,5 грамм өрік сүйегінің дәндері жұмсалады.

Дайын тағамның ылғалдылығы – 9-10 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі  2,5 ай.

  Жарияланған-2016-03-01 11:40:08     Қаралды-1204

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖАҢҒАҚ ШӘРБӘТІ

...

Бұл - грек жаңғағының дәні мен цукат қосылған сүт-помада-кәмпит массасы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ШӘРБӘТІ

...

Кастрюльге қойытылған сүт, қант және су құйылып, қыздырылады да үздіксіз араластырыла отырып қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕРЕВАН КЯТАСЫ

...

Ашытылған қамырдан қабатталып жасалатын тағам осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰЛАН

...

Құлан - жылқы тектес тұякты жануарлардың бірі. Құлан «Қызыл кітаптың» қызыл парағынан орын алған. Оның тірілей салмағы 250-300 кг. Етінің дәмділігіне қызыққан аңшылар оны мүлде құртып жібере жаздаған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАБАТТАЛҒАН ПОМАДА-ЖЕМІС ТОРТЫ

...

Дайын қамырдан көлемі 25 х 25 сантиметр төрт бұрыш формалы тең үш шелпек жайылып, майланған жұқа табаға салынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КОЛЛИ (ШОТЛАНД ОВЧАРКАСЫ)

...

Ертеден келе жатқан бақташы ит тұқымы. Отаны - Шотландияның табиғаты қатал таулы аудандары.

ТОЛЫҒЫРАҚ »