ЖЕМІС ЧУРЧХЕЛАСЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - аршылған грек жаңғағынан жасалып, жеміс-мармелад қабатымен қапталатын тағам. Түтікшелердің диаметрі 35-40 мм, ұзындығы – 250-260 мм.
Өрік және алма пюресі қант пен сірнеге қосылып қайнатылады да лимон қышқылымен қышқылдандырылады. Бұл да қант чурчхеласы сияқты етіп дайындалады.
Бір килограмм чурчхелаға 539,9 грамм қант, 121,6 грамм сірне, 165,4 грамм өрік пюресі, 218,9 грамм алма пюресі, 194,5 грамм грек жаңғағы, 0,49 грамм лимон қышқылы және 48,6 грамм жоғары сортты ұн жұмсалады.
Жеміс чурчхеласының бір килограмында кемінде 30 данасы болады. Ылғалдылығы - 14 процент, ыдысқа салғандағы салмағы - 4 килограмм. Ең ұзақ сақтау мерзімі - 20 күн.
Жарияланған-2016-02-29 17:25:41 Қаралды-1933
ЭПИЗООТИЯЛЫҚ ЖАҒДАЙ
![...](https://i.postimg.cc/bJNzFGPD/1.jpg)
Эпизоотиялық жағдай - жасақтар мен халықтың іс-қимылына әсер ететін жануарлардың жұқпалы ауруларының (топалаң, маңқа, аусыл) белгілі бір ортада болуы, таралу сипаты мен дәрежесі.
ҚҰЛАҚТЫ БАТ-БАТ
![...](https://i.postimg.cc/R0m3LSxs/1.jpg)
Құлақты бат-бат - негізінен, құмды мекендейтін жануар. Інін қатты жерден 1 метрге дейінгі тереңдікте қазады. Қауіп төнсе, құмға кіреді де, басын шығарып, ештеңе байқалмаса, суырылып кете береді. Кейде аяқтарын тарбитып, денесін ширықтырып, аузын кең ашып,
Жапон көпірі
![...](https://i.postimg.cc/y8zS0xVy/1.jpg)
Көпірлер әртүрлі болады: төмен, биік, ұзын, қысқа, ажырайтын, аспалы. Бірақ, Жапонияда орналасқан Ешима Охаши көпіріне қарап, шын мәнісінде осындай нәрсенің бар екендігіне сену өте қиын және оны тұрғындар белсенді түрде қолдануда.
ЖАМБЫЛ ЖАБАЕВ (1846 -1945)
![...](https://i.postimg.cc/ZRf2K8L2/1.jpg)
«XX ғасырдың Гомері» атанған жыр алыбы Жамбыл 1846 жылы Жамбыл тауының етегінде дүниеге келген. Жасында арнайы мектептен білім ала алмаған. Бірақ көңілі зерек, көкірегі ояу дарынды бала білім дариясынан терең сусындап өскен.
ТАСШӨП – КӨКЖӨТЕЛДІ ЕМДЕЙДІ
![...](https://i.postimg.cc/tgVMCxQp/1.jpg)
Тасшөптен жасалған дәрілердің микробтарды жоятын, ауырған жерлерді және нерв жүйесін тыныштандыратын, қақырық түсіретін қасиеттері бар.