UF

КҮНЖІТ АЛУАСЫ

Категориясы: Тағам


Қуырылған күнжіт дәні мен көпіршітілген белоктан жасалатын диаметрі 25-30 мм, ұзындығы 80-90 мм таяқшалар түріндегі тағам осылай аталады.

Бөгде қоспаларынан арылтқан күнжіт дәні температурасы 120-130 градусқа жеткізіліп қуырылады. Қант-сірне шырыны ылғалдылығы 3,5-4,0 процент карамель массасына айналғанша қайнатылады. Сонымен қатар белок әбден көпіргенше көпсітіледі.

Қайнатылған, содан соң 70-80 градусқа дейін салқындатылған шырын жіңішкелеп, көпсітілген белоктың үстіне құйылады. Бұл кезде белокты көпсіте түсу жұмысы одан әрі жалғастыра беріледі. Процестің соңында күнжіт дәні қосылады. Содан соң қуырылған күнжіт дәніне аунатып алынады. Тағам қаңылтыр қораптарға салынады.

Бір килограмм күнжіт алуасын дайындауға 444,2 грамм қант, 266,6 сірне, 311 қуырылған күнжіт дәні (массаға салынатыны), 44,5 күнжіт дәні (үстіне себу үшін), 35,5 белок, 0,18 грамм ванилин, столға жағу үшін 1,55 грамм сарымай жұмсалады.

Күнжіт алуасының ылғалдылығы 5,5 процент, ыдысқа салғандағы салмағы 5 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі 10 күн, 1 килограмында кемінде 31 данасы болу керек.

  Жарияланған-2016-02-29 13:40:02     Қаралды-3089

Мәлімет сізге көмек берді ма

СҮЙЕКТЕН ЖАСАЛҒАН ҚАНДАЙ БҰЙЫМДАР БОЛАДЫ?

...

Мал шаруашылығымен, аңшылықпен айналысқан қазақ халқы жануарлардын сүйектерін де түрлі қажеттеріне жарата білген. Қазақ шеберлері үй жиһаздарын, саз аспаптарын, т.б. әзірлегенде оларды әшекейлеп безендіру үшін мүйіз бен сүйекті кеңінен пайдаланған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰҚАР НАНЫ

...

Бұл жаңғақ, жүзім, цукат қосып, тоқаш қамырынан жасалған тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕР ТУРАЛЫ ҚЫЗЫҚТЫ ДЕРЕКТЕР

...

Бұл мақалада біздің жер туралы қызықты деректер талқыланады

ТОЛЫҒЫРАҚ »

«КАРАМЕЛЬДЕНГЕН БАДАМ» КӘМПИТІ

...

Бадам дәндері ыстық сумен шарпылып, қабығы аршылады да қоңыр тартқанша қуырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕРГЕНДІК НЕМЕСЕ НЫСАНА КӨЗДЕУ

...

Бізге мәлім болғандай оқ ататын мылтық XIV ғасырдан пайда болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КОНЬКИ - ГОЛЛАҢДИЯЛЫҚТАРДЫҢ ҰЛТТЫҚ СПОРТЫ

...

Спорттың бұл түрін мамандар, мұз үстіндегі балет өнерінің ең тандаулысы деп жүр.

ТОЛЫҒЫРАҚ »