КҮНЖІТ ГРИЛЬЯЖЫ
Категориясы: Тағам
Бұл - күнжіт дәні мол салынған карамель сияқты тағам.
Мұның бір килограмын жасауға 435,0 грамм құмшекер, 217,5 грамм сірне, 435,0 грамм кептірілігі, тазартылған күнжіт дәні және 4,3 грамм сарымай жұмсалады.
Тағам төрт бұрыш немесе қиғаш төрт бұрыш формалы қатты, шыны сияқты, карамель массасы мен күнжіт дәнінен тұрады. Ылғалдылығы – 3-4 процент.
Шикізат әркімнің қалауынша алынады.
Жарияланған-2016-02-28 18:32:04 Қаралды-1798
КӨЗІЛДІРІКТЕГІ ҚАНДАЙ ӘЙНЕК?

Адамдар шыныны мыңдаған жылдар бұрын жасай білген. Сонау ертедегі мемлекеттер - Ассирия, Вавилон, Ежелгі Египетте де шыны ісінің шеберлері жұмыс істеген.
КЕРАМИКА - ЕҢ ЕЖЕЛГІ ӨНЕРЛЕРДІҢ БІРІ

Адамдар атам заманның өзінде-ақ саздан ыдыстар жасауды білген. Бертін келе оны су жібермейтін берік болу үшін пешке сап күйдіруді үйренген.
ҚАМЫС

Қамыс - қияқ тұқымдасына жататын ең көп тараған өсімдік. Суда, ылғалды жерлерде өседі. Негізінен, 250-ден астам түрі белгілі, ал Қазақстанда оның 14 түрі бар. Ең жиі кездесетіні - көл қамысы немесе қоға. Оның биіктігі - 2,5 м-дей.
КҮЙМЕСГҮЛ

Күймесгүл - көпжылдық, өте улы өсімдік. Бұтақты сабағын қалың түк басқан. Гүлі күлгін қызғылт түсті. Жағымсыз иісі болғандықтан, мал да жемейді. Ұлпасынан қатты күйдіргіш зат бөлінеді. Жаңбырлы күндері гүлін бұтағымен жұлып алса, денеге тиген жерін күйдір
ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ

Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.
СҮТТЕН ЖАСАЛАТЫН ҰЛТТЫҚ ТАҒАМДАР

Төрт түлік малды тіршілік-тынысына тірек еткен көшпелілер кәдуелгі сүттен небір тамаша тағамның түріп жасай білген.