UF

АЛМА САМБУГЫ

Категориясы: Тағам


Жуылып, ортасындағы өзегі алынған алмалар аздаған су қосылып пісіріледі де үккішпен үгіледі. Алманың ортасына және үккішпен үгілгеннен кейін қалған сығындының үстіне су құйылып, 10-12 минут бойы қайнатылады да сүзіледі. Содан соң ол қайнатпаға суға бөктірілген желатин қосылады. Алма пюресіне қант пен шикі жұмыртқаның ақ уызы салынады. Содан кейін ол мұз үстіне қойылады немесе салқын суға салынады да көпіршіген массаға айналғанша шайқалады. Содан кейін желатин қосылған қайнатпа қосылып араластырылады. Дайын болған тағам ыдыстарға құйылып, салқындатылады.

Бұл тағамға 750 грамм алма, 150 грамм құм шекер, жұмыртқаның 80 грамм ақ уызы, 25 грамм желатин және 150 грамм су жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-05 14:27:12     Қаралды-1971

Мәлімет сізге көмек берді ма

БАРҚЫТТЫ ҚАЛАЙ ТАЗАЛАЙДЫ?

...

Бұл мақалада барқыт киімдерді тазалау жолдары қарастырылған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БҰЛ БАСҚАТЫРҒЫШ ӨНЕРТАПҚЫШТЫ МИЛЛИОНЕР ЕТТІ

...

Рубик кубигі туралы ең қызықты деректер оқуға шақырамыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕРДЕГІ ЕҢ БИІК ГҮЛ ҚАНДАЙ?

...

Биіктігі бойынша гүлдер арасындағы чемпион титандық аморфофалл

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГРАВЮРА ҚАЛАЙ ЖАСАЛАДЫ?

...

Гравюра - бетін белгілі бір өрнек салынған ағаш тақтайдан көшірілген бедер сурет. «graver» - французша бірдеңені ою, нақыштау деген сөз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАҢҒЫСТАУ

...

Байлық тұнған түбек атанған ғажап өңір Маңғыстау Қазакстан Республикасының оңтүстік-батыс бөлігінде орналасқан. Ол «мың қыстау» сөзінен шыққан. Картадан қарағанда әйел адамның сүлбасы көз алдыңа елестейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕЖЕЛГІ УАҚЫТТА ТІСТЕРІН ҚАЛАЙ ТАЗАЛАҒАН?

...

Ақ және сау тістерге арналған ұнтақ

ТОЛЫҒЫРАҚ »