UF

БАДАМДЫ ГРИЛЬЯЖ

Категориясы: Тағам


Жармаланған бадам қосылған, қант-сірне шырынында қайнатылған, жалпақ төрт бұрышты шыны тәрізді қатты тағам.

Бадам қант-сірне шырынына салынып, карамель массасының ылғалдылығындай болғанша, 135-145 градусқа дейін қайнатылады. Салқындатылған плитада массаның температурасы 80-85 градус болғанда ванилин қоса отырып, массасы 2-3 килограмнан бөлінеді. Содан соң қалыңдығын 8-10 миллиметрдей етіп созып, 25х25 мм мөлшерде кесіледі.

Жаңғаң және жер жаңғағы грильяждары да осындай рецептімен, бадам орнына тиісті дән салып жасалады.

Грильяждар қаңылтыр қораптарға салынады да, нығыз қақпақпен жабылып, жолаң қағазбен желімделіп тасталады.

Бір килограмм грильяжға 546,4 грамм қант, 273,2 грамм сірне, 273,2 грамм бадам, 0,22 грамм ванилин жұмсалады.

Бадамды грильяждың 1 килограмында кемінде 143 дана болады. Ылғалдылығы - 3 процент, орағандағы массасы - 5 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 3 ай.

  Жарияланған-2016-02-23 14:08:26     Қаралды-2622

Мәлімет сізге көмек берді ма

ШЕГІРШІН – ПОДАГРАНЫ ЕМДЕУ ҮШІН ҚОЛДАНЫЛАДЫ

...

Шегіршін ылғалды шабындықтарда, орманның шеттерінде, сайларда, өзен жағасында, бұталардың арасында өседі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАНДАЛАТ

...

Бұл - ұн мен қантқа аунатып алған өрік сүйектерінен жасалатын тәтті тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТӘТТІМБЕТ

...

Тәттімбет Қазанғапұлы (1815-1862) - шертпе күйдің негізін қалаған классик күйші-сазгер. Ол Қарағанды облысындағы Мыржық тауының бойында дүниеге келген. Ол жастайынан өнерлі ортада өскен. Оның ата-бабаларының ішінде кемеңгер билер, ақылды шешендер, қалжыңқ

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛЬПИНИЗМ ТАРИХЫНАН

...

Тауға қарап тамсану, оның басына шығу - адам баласының ізгі арманы, болғаны біздің бәрімізге мәлім қасиет.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТӨРТ ТҮЛІГІМІЗ ТҮГЕЛ БОЛСА

...

Қазақ халқы қолда өсірілетін түйе, сиыр, жылқы және қой-ешкіні төрт түлік мал деп атайды. Әр түліктің өзіндік орны бар, әрқайсысын шақыруға арналған одағай сөздер де түрлі-түрлі болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

14 ТҮРЛІ ПАЙДАЛЫ ТОСАПТАР (СИРОП)

...

Тосап қайнату үшін мөлшері бірдей, ұсақтау қызыл помидорлар іріктеледі. Ол үшін жарақатталған, езілгендері алынып тасталынады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »