UF

ҚАНДАЛАТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ұн мен қантқа аунатып алған өрік сүйектерінен жасалатын тәтті тағам.

Қандалат жасау үшін қант (қант ұлпасы) пен 1:3 қатынаста (3:5) үстіне құйылатын шырын керек. Беті бұдырлы болу үшін дәндерге бірнеше рет аунатылып, үстіне шырын құйылады, шырынның құяр кездегі температурасы 30-35 градус болу керек. Содан соң үстіне қант пен ұн себіледі.

Беті бұдырмақты, құрғақ, түсі ақ болады. Бір килограмында кемінде 500 данасы болу керек. Ең ұзақ сақталатын уақыты 15 күн.

Он килограмм қандалат жасау үшін 6,94 килограмм құм шекер, 2,48 грамм бірінші сортты ұн, 0,596 грамм өрік сүйегі және 0,006 килограмм шарап-тас қышқылы жұмсалады.

Осындай рецепті бойынша өрік сүйегін бұршақпен алмастырып, бұршақ қандалаты жасалады.

  Жарияланған-2016-03-01 19:07:16     Қаралды-2452

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖОЛБАРЫС НЕГЕ ШҰБАР, ЖИРАФ НЕГЕ ТЕҢБІЛ?

...

Мұндай түстер аң, құстардың жауынан қорғану үшін ғана емес, аң аулауы үшін де қажет.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУРЕТ ЖӘНЕ СУРЕТТЕМЕ

...

Суретшінің қыл қаламмен бояу жағып емес, қарындаш, көмір, сангина, қаламұш арқылы сызып салған шығармасын сурет деп атаймыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰРМА САМБУГЫ

...

Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СӨКТЕН ЖАСАЛАТЫН ТӘТТІ ТАҒАМДАР

...

Сөк әбден тазартылып, жылы суға салып жуылады. Суын сарқып төккен соң торға салып дегдітіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫЗЫЛ БҰРЫШ – ТӘБЕТТІ ҚОЗДЫРАДЫ

...

Қызыл бұрыштың жемісін азғантай мөлшерде тамаққа салса, тәбетті қоздырады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ

...

Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »