UF

ҚАНДАЛАТ

Категориясы: Тағам


Бұл - ұн мен қантқа аунатып алған өрік сүйектерінен жасалатын тәтті тағам.

Қандалат жасау үшін қант (қант ұлпасы) пен 1:3 қатынаста (3:5) үстіне құйылатын шырын керек. Беті бұдырлы болу үшін дәндерге бірнеше рет аунатылып, үстіне шырын құйылады, шырынның құяр кездегі температурасы 30-35 градус болу керек. Содан соң үстіне қант пен ұн себіледі.

Беті бұдырмақты, құрғақ, түсі ақ болады. Бір килограмында кемінде 500 данасы болу керек. Ең ұзақ сақталатын уақыты 15 күн.

Он килограмм қандалат жасау үшін 6,94 килограмм құм шекер, 2,48 грамм бірінші сортты ұн, 0,596 грамм өрік сүйегі және 0,006 килограмм шарап-тас қышқылы жұмсалады.

Осындай рецепті бойынша өрік сүйегін бұршақпен алмастырып, бұршақ қандалаты жасалады.

  Жарияланған-2016-03-01 19:07:16     Қаралды-3215

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЕЖЕЛГІ ҮРГЕНІШ

...

10 ғасырда жазған араб географтарының (Ибн Хордадбек, Макдиси) айтуынша, Үргеніш бүкіл Хорезмде көлемі жағынан екінші қала болған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЙЫҢ ҚАБЫҒЫ ДА ҚАЖЕТКЕ ЖАРАЙДЫ

...

«Қайың» - деген сөзді естіген кезде көз алдымызға ақ қабығы діңін қаптаған тіп-тік өскен ақ қайыңдар мен «мың бұрала билеген» ақ қайыңдар бейнесі елестейді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚОЖАҚАТ – ДЕНЕГЕ ҚУАТ

...

Қожақат – биіктігі 1-3 метрге жуық жартылай бұталы өсімдік. Сабағы жерге төселіп өседі, немесе тік өсіп барып майысып тұрады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДІРІЛДЕКТІ ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА БОЛАДЫ?

...

Үйітіліп, әбден тазартылған сиырдың сирағы бірнеше бөлікке бөлінеді де кастрюльге салынып, су құйылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЕКІБАСТҰ3

...

Екібастұз - Павлодар облысындағы қала. Екібастұз Павлодар қаласынан оңтүстік-батысқа қарай 150 км жерде орналасқан. Осы маңнан ат басындай екі кесек тұз табылған. Қала соған байланысты Екібастұз деп аталған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЕКЕР-НОХУТ

...

Құлпынай түрінде жасалып, үстіне қант себілетін мармелад-пата осылай аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »