UF

КИНЗА НОГУЛЫ

Категориясы: Тағам


Бұл - кинза дәнінен жасалатын домалақ, томпақ формалы ақ түйіршіктер. Мөлшері шпан ядросындай. Қант шырыны мен ұнға шыланды.

Шырын сірке қышқылын қоса отырып, ылғалдылығы 10-12 процентке жеткенше қайнатылады. Кинза дәні айналып тұратын қыздыру қазанынан өткізіледі. Қазандағы кинза дәніне 5-6 минут сайын молдау етіп шырын тамызылып тұрады. Осы 5-6 минуттың ішінде тамызылған шырын кепкесін келесі тамшыны тамыза беруге болады. Шырын құйғанда оның арасында ұн себіліп тұрады. Бұл 1,5-2 сағатқа созылады.

Кинза ногулы тек қаңылтыр банкілерге ғана салынып, қақпағы қағаз лентамен желімдеп тасталады.

Бір килограмм ногул жасау үшін 900,2 грамм қант, 14,5 грамм кинза дәні, 96,8 грамм ұн, 5,8 грамм сірке эссенциясы қажет.

Кинза ногулының бір килограмында кем дегенде 500 данасы болады. Ылғалдылығы 5,5 процент, ыдысқа салғандағы салмағы 4 килограмм, алты айға дейін сақтауға келеді.

  Жарияланған-2016-02-22 18:05:58     Қаралды-1900

Мәлімет сізге көмек берді ма

АТЫ КӨСЕМ АТЫМЕН АТАЛҒАН АҒАШ

...

Қылқан жапырақтылардың ішінде бұл ағаштың қалың өскен орманы 1769 ж. Тынық мұхит жағалауынан табылған секвоя ағашы. Сүрегі қызыл болғандықтан екінші аты - қызыл ағаш, бұл атау осы күнге дейін аталып келеді. «Секвоя» деп Солтүстік Америкадағы үнді тайпалар

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ ҚОСЫЛҒАН ІРІМШІК

...

850 грамм ірімшік пен 125 грамм бал жақсылап араластырылып, шай дастарқанына қойылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ ДӘНІ САЛЫНҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Өсімдік майынан, қанттан, жаңғақтан, ұннан және цедра мен жарты лимонның шырыны қосылып қамыр иленеді. Ол төрт-бес бөлікке бөлініп, жарты сантиметрдей қалыңдықта жайылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЛМА, ӨРІК, ЖҮЗІМ КЕПТІРУ

...

Алма кептіру үшін тек піскендері ғана іріктеледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

АЗЕРБАЙЖАН НАНЫ

...

Бұл жүзім, цукат және жаңғақ қосылған қуырма сияқты тағам.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЧАГОС АРХИПЕЛАГЫ

...

Үнді мұхитындағы архипелаг.

ТОЛЫҒЫРАҚ »