МИПАЛАУ - ҚҰРМЕТТІ ҚОНАҚТАРҒА ТАРТЫЛАДЫ
Категориясы: Тағам
Құрамы:
бастың бүкіл құйқасы (құлағынан басқа), ұрт еті, екі көзі, миы, 200 грамм құйрық май, 200 грамм бауыр, пияздың 1 баданасы, бір шымшым қара бұрыш.
Дайындау процесі:
Бұл да ұлттық тағамдардың ішіндегі тіл үйірер дәмділерінің бірі, Оны жасау үшін піскен бастың құлағынан басқа бүкіл құйқасы, ұрт еттері, таңдайы, екі көзі, миы, сондай-ақ жұмсақ піскен бауыр, құйрық май пайдаланылады.
Алдымен бастың бүкіл құйқасы, ұрт еттері, екі көз, құйрық май, бауыр зерен кесеге ұсақталып туралады да ағаш қасықпен жақсылап езгілей отырып араластырылады. Содан соң бастың қарақұсы ашылып, әлі суый қоймаған миы әлгі өнімдердің үстіне салынады. Сондай-ақ ұсақталған пияз қосылады. Бұрышталып, керек болса аздап тұздалады. Сөйтіп ағаш қасықпен тағы бір араластырылады.
Мипалау көбінесе құрметті қонақтарға қазақша еттен кейін тартылады. Сол кісілердің рұқсатымен бүкіл дастарқан басындағылар ауыз тиеді.
Жарияланған-2016-06-29 16:01:03 Қаралды-6872
НЕЛІКТЕН ЖЫЛ МЕЗГІЛДЕРІ БАР?

Жыл мезгілдерінің ауысуы – табиғаттың мәңгілік және өзгермейтін құбылысы.
ЕСКЕКШІЛЕРІ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

Ескекті қайықпен серуендеу, саяхатқа шығу, жихангерлік адам баласының ерте заманынан-ақ меңгерген кәсібі деуге әбден болады.
ЖЕР ШАРЫНДА ҚАНША МҰХИТ БАР?

Барлық теңіздер мен мұхиттар бірігіп Жер бетінің 2/3-тен астамын алып жатыр.
ПИНГ-ПОНГ ОЙЫН ТУРАЛЫ

Үстел теннисі 19 ғасырдың сексенінші жылдары Англияда пайда болды деп есептеледі.
ЖАЯ – ЖЫЛҚЫНЫҢ САУЫР ЕТІ.

Оны сүрлеуге, қақтап кептіруге, сондай–ақ ыстауға да болады. Әуелі жая 10 сантиметр қалыңдықта сылынып алынады.