ҚАУЫНҚАҚ
Категориясы: Тағам
Еті тығыз, құрамында қанты көп қауынның қабығы аршылып, дәні алынып тасталынады да жұқалап тіліктерге тілінеді. Олар таза шыптаның үстіне бір-біріне тигізбей салынып, кептіріледі. Оларды ауық-ауық астын үстіне қаратып аударып отыру керек.
Тіліктер кепті-ау деген кезде өріліп, қатар-қатар ілініп қойылады.
Қауынқақ жұмсақ та тәтті, қоңыр түсті болуға тиіс. Жақсы бапталған қауынқақ ұзақ сақталады.
Жарияланған-2016-03-04 12:43:47 Қаралды-4097
РЕГБИ СПОРТ ОЙЫНЫ
Регби спорты - футбол ойынымен бір күнде бір жылда дүнеге келген спорт.
ШЕКЕР-ШҮРЕК
Бұл - тоқаш қамырынан жасалып, үстіне қант ұлпасы себілген, үгіліп тұратын дөңгелек печенье (құырма).
СҮР ЕТ ДАЙЫНДАУ
Сүрлеу дегеніміз – етті қақтап, тұздап сақтау. Сүр ет ерекше дәмді болады. Өзіне тән иісі Өте жағымды.
ДӘСТҮРЛІ ҰН ТАҒАМДАРЫ
Ұн тағамдары өзінің қоректілік құндылығы жағынан жоғары калориялы тағамдарға жатады. Өйткені оның құрамына май да, ет те, сүт өнімдері де, жұмыртқа да, тіпті көкөніс те енеді.
ШОКОЛАД НУГАСЫ
Шайқалған кәмпит массасына жаңғақ пен какао қосылған тағам осылай аталады. Жаңғақ дәні жақсылап іріктеліп, бөгде қоспалардан, қабықтарынан, бұзылған дәндерінен тазартылады да соңынан жаңғақ жармалағышқа салынып жармаланады. Какао ұнтағы еленеді.
ҮЙДЕ ЖҰМЫС ІСТЕГЕНДЕ ДЕНСАУЛЫҒЫҢДЫ ОЙЛАСАҢ...
Жазу жұмысына отырғанда жарық (терезе, шам) сол жағыңда болсын.