ТАҒАМ ДАЙЫНДАУҒА ӨНІМДЕРДІҢ ӨЛШЕМ МӨЛШЕРІ
Категориясы: Тағам
Тағам әзірлеу үшін көптеген үйде арнвйы таразы бола бермейді. Оның үстіне бір тағамға жаратылатын бүкіл өнімді таразыға тартып жату – уақыттың жауы. Оны кез-келген еңбек адамының жағдайы көтермейтіні бәрімізге белгілі шындық. Сондықтан да тағам дайындау ісіне қолайлы болу үшін негізгі-негізгі деген өнімдердің өлшем мөлшерін ұсынып отырмыз.
Өнімдер |
Грамм есебімен |
|||
кесе немесе стакан |
ас қасық |
шай қасық |
1 данасы |
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
Бидай ұны |
160 |
25 |
10 |
- |
Картоп ұны (крахмал) |
200 |
30 |
10 |
- |
Жүгері ұны |
160 |
30 |
10 |
- |
Бал |
325 |
35 |
12 |
- |
Ас содасы |
180 |
28 |
12 |
- |
Қарақұмық жармасы |
210 |
25 |
7 |
- |
Майда жарма |
200 |
30 |
10 |
- |
Жүгері жармасы |
90 |
12 |
5 |
- |
Арпа жармасы |
230 |
25 |
7 |
- |
Күріш |
230 |
25 |
9 |
- |
Сөк |
220 |
25 |
9 |
- |
Бұршақ |
200 |
30 |
10 |
- |
Ерітілген сары май |
245 |
20 |
5 |
- |
Қаймақ |
250 |
25 |
10 |
- |
Сәбіз (орташа) |
- |
- |
- |
50-75 |
Картоп (орташа) |
- |
- |
- |
75-100 |
Қияр (орташа) |
- |
- |
- |
75-100 |
Томат |
200 |
30 |
10 |
- |
Томат пюресі |
220 |
25 |
8 |
- |
Қант (құмқант) |
200 |
25 |
10 |
- |
Тұз |
200 |
20 |
5 |
- |
Сірке суы |
250 |
15 |
5 |
- |
Жұмыртқа (орташа) |
- |
- |
- |
40 |
Жаңғақ дәні |
160 |
30 |
10 |
- |
Сұйық май |
245 |
20 |
5 |
- |
Помидор (орташа) |
- |
- |
- |
90-100 |
Бұрыш (ұнтағы) |
200 |
12 |
5 |
- |
Қант ұлпасы |
200 |
25 |
10 |
- |
Су |
250 |
18 |
5 |
- |
Шие |
200 |
30 |
10 |
- |
Кофе |
160 |
20 |
7 |
- |
Таңқурай |
150 |
20 |
6 |
- |
Маргарин |
240 |
20 |
5 |
- |
Сүт (ұнтағы) |
250 |
18 |
5 |
- |
Қойылтылған сүт |
400 |
30 |
12 |
- |
Кепкен нан ұнтағы |
125 |
15 |
5 |
- |
Какао |
150 |
15 |
5 |
- |
Лимон қышқылы (ұнтағы) |
200 |
25 |
8 |
- |
Кілегей |
250 |
14 |
5 |
- |
Қызылша |
- |
- |
- |
230-250 |
Капуста |
- |
- |
- |
900-1000 |
Шомыр |
- |
- |
- |
200-210 |
Пияз |
- |
- |
- |
45-50 |
Мейіз |
190 |
25 |
7 |
- |
Жарияланған-2016-09-22 13:55:50 Қаралды-2255
ҚАНДАЙ ЯДРОЛЫҚ ЖАРЫЛЫС ТҮРЛЕРІ БОЛАДЫ?
Ядролық жарылыс түрлері қолдану мақсатына қарай ядролық жарылыс түрлері мынадай түрде болуы мүмкін: биіктегі, әуедегі, жер бетіндегі, су үстіндегі, жер астындағы, су астындағы жарылыстар.
Кейбір бақалардың шаштары бар
Шашты бақа — қосмекенді пискунья тұқымдасына жатады. Бұл түрінің аты қиқым терілердің («шаштардың» )бір-біріне тығыз орналасқандығынан пайда болған, олар аталығында көбею кезінде пайда болады. Бұл түрінің ерекшелігі бүйілердің сүйектерін сындыруға және о
ЖУГЕРІ ҚУЫРМАСЫ
Жұмыртқа мен қантты 40-50 градусқа дейін қыздырып, шайқау керек. Оны шайқай отырып бөлме температурасына дейін салқындатады.
Мысық йодты қалай ойлап тапты. Тосын жаңалық
Француз химик-технологы және фармацевт Бернар Куртуа 1811 жылы йодты ойлап тапты. Бірақ, бұл жаңалығы ұзаққа созылып кетуі әбден мүмкін еді, егер Бернар Куртуаның сүйікті мысығы болмағанда. Бұл оқиғаны Куртуаның достары айтып береді.
ДЕНЕҢ САУ БОЛСЫН ДЕСЕҢ...
Үйге таза ауа молынан кірсін, күннің сәулесі (шуағы) кіріп тұрсын. Сау болу үшін таза ауа, күннің шуағы өте керек екенін ұмытпа.
НЕЛІКТЕН АЛГЕБРА АЛГЕБРАҒА АЙНАЛДЫ?
9 ғасырда өмір сүрген Орта Азия математигі әл-Хорезми бірінші дәрежелі...