UF

ШЫМКЕНТ НУГАСЫ

Категориясы: Тағам


Кептірілген алма жақсылап іріктеліп, жылы сумен жуылады. Суы сорықтырылады. Содан соң пышағының диаметрі 4-5 миллиметр ет тартатын машинкадан өткізіледі. Қазанға қант салынып, су қосылады, араластыра отырып, қою шырын пайда болғанша қайнатылады. Содан соң ұнтақталған алма салынып, 2-3 минут бойы араластырылады. Бұдан кейін қазанға жүзім салынып (оның езілген не тұтас күйінде болуы да мүмкін), лимон қышқылы құйылады. Бұл масса мұқият араластырылады. Салқындап, температурасы 90 градусқа жеткенде оған жеміс эссенциясы қосылып, формаларға құйылады. Формаларға алдын-ала қағаз төселіп қойылады немесе қант себіледі.

Осы процестер аяқталғаннан кейін массаның бетін тегістеп, тағы да қант себу керек. Содан соң 1-2 сағат ұстап, мөлшерін 25 х 25 мм етіп кесіп қант себіледі.

Шикізат әркімнің қалауынша алынады.

  Жарияланған-2016-03-15 17:02:46     Қаралды-1607

Мәлімет сізге көмек берді ма

ӨРІК КӘМПИТІ (пастила)

...

Піскен өріктер жуылып, сүйектерінен ажыратылады. Аздаған суға салынып, пісіріледі де ысқылап електен өткізіледі. Ботқа сияқты алынған масса өлшеніп, салмағы сондай қант қосылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЗЕМЕЛӘК

...

Тоқаш қамырынан жасалатын тағам земелак деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАМЫРҒА ОРАЛҒАН ЕТ

...

Мәнті әр түрлі фарштан дайындалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУ ШАҢҒЫСЫ СПОРТЫ ТАРИХЫНАН

...

Су шаңғысы спортымен айналысушыларды кейде толқынмен жарысушылар деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАРАМЕЛЬ МАССАСЫ ЖАҒЫЛҒАН ІНЖІР ЖӘНЕ АЛХОРЫ

...

Інжірден жасалып, ішіне грек жаңғағы толтырылған, сыртына карамель массасы жағылған тағам - карамель массасы жағылған інжір деп аталады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЕКТАУ АТА ҮҢГІРІ

...

Бектау ата үңгірінің кірер аузы едәуір кең. Оншақты қадам басқан соң үңгір іші кеңіп сала береді. Үңгірдің ұзындығы 60-70 қадам, биіктігі 5-10 метр болғандай, Солтүстік Балхаш жанында орналасқан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »