UF

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ҮГІЛГІШ ҚАТТАМА

Категориясы: Тағам


Ұн мен қант араластырылып, кесек-кесек күйінде сарымай немесе маргарин, жұмыртқа (бір жұмыртқа ақ уызы бетіне жағуға қалдырылады), ванилин немесе ұсақ көзді үккішпен үгілген лимон цедрасы (қабығы) қосылады да қамыр иленеді. Ол домалақталып, үсті жабылады да 40 минут салқын жерге қойылады. Дайын қамыр 0,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, дөңгелектеп ортасы ойып алынады. Алынған сақиналар табақшаларға салынады, шайқалған жұмыртқа ақ уызы жағылып, кесілген бадам немесе жаңғақ дәндері себіледі, сөйтіп духовкаға 10-15 минут пісіріледі. Дайын қаттаманың үстіне аздап қант ұлпасы себіліп, ыдысқа салынады да дастарқанға әкелінеді.

Бұл тағамды жасауға 400 грамм ұн, 150 грамм сарымай, 175 грамм қант, 2 жұмыртқа, 100 грамм бадам, дәміне қарай цедра мен ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-16 11:48:52     Қаралды-2581

Мәлімет сізге көмек берді ма

ӘЛЕМ ХАЛЫҚТАРЫНЫҢ ТҰРҒЫН ҮЙЛЕР

...

Өздерің зер салып байқасаңдар, жер бетіндегі әр халықтың өз баспанасы болған. Мысалы, орыс халқының ағаш шеберлері шыршаның немесе қарағайдың бөренелерінен қиып үй салған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАНКНОТАЛАРДА ҚАНДАЙ ЗИЯНКЕСТЕР ӨМІР СҮРЕДІ?

...

Бірнеше жыл бұрын Оксфорд университетінің ғалымдары қызықты зерттеу жүргізді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛ АРАЛАСТЫРЫЛҒАН СҰЛЫ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ҚУЫРМА (печенье)

...

Ұнға сода араластырылып, елекпен еленеді. Май қантқа қосылып, әбден ағарғанша шайқалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҮРКІЛЕРДІҢ КӨНЕ ЖАЗБАЛАРЫ

...

Бағзы замандарда түркілер өз әліпбиін ойлап тапты. Ондағы әріптер қар бетіндегі құс іздеріне өте ұқсас, құйттай сына түріндегі сызықшалармен бейнеленді. Мұндай жазу «сына жазуы» (немесе ешкім сырын аша алмаған бұл жазулар «руна» деп аталады, руна сөзі гот

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Өзен қиылысы

...

Әртүрлі өзендердің қиылысуы – әдеттегі іс. Бірақ, Велна және Нельба өзендерінің қиылысы таңқаларлық ерекшелік. Сіз сөзсіз таң қаласыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ

...

Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.

ТОЛЫҒЫРАҚ »