UF

БАДАМ ҚОСЫЛҒАН ҮГІЛГІШ ҚАТТАМА

Категориясы: Тағам


Ұн мен қант араластырылып, кесек-кесек күйінде сарымай немесе маргарин, жұмыртқа (бір жұмыртқа ақ уызы бетіне жағуға қалдырылады), ванилин немесе ұсақ көзді үккішпен үгілген лимон цедрасы (қабығы) қосылады да қамыр иленеді. Ол домалақталып, үсті жабылады да 40 минут салқын жерге қойылады. Дайын қамыр 0,5 сантиметр қалыңдықта жайылып, дөңгелектеп ортасы ойып алынады. Алынған сақиналар табақшаларға салынады, шайқалған жұмыртқа ақ уызы жағылып, кесілген бадам немесе жаңғақ дәндері себіледі, сөйтіп духовкаға 10-15 минут пісіріледі. Дайын қаттаманың үстіне аздап қант ұлпасы себіліп, ыдысқа салынады да дастарқанға әкелінеді.

Бұл тағамды жасауға 400 грамм ұн, 150 грамм сарымай, 175 грамм қант, 2 жұмыртқа, 100 грамм бадам, дәміне қарай цедра мен ванилин жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-16 11:48:52     Қаралды-2429

Мәлімет сізге көмек берді ма

АСАН ҚАЙҒЫ

...

Асан Қайғы - қазақтың ақын-жырауы, философы. Ол XIV ғасырдың екінші жартысында Еділ бойында өмір сүрген. Жәнібек ханның кеңесшісі болған. Асанның шын есімі - Хасан Сәбитұлы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЛҚАН

...

Қалқан - қолға ұстап қолданылатын қорғаныс жарағы. Атына сәйкес денені оқтан, қарудан қалқалау арқылы қорғайды. Көшпелілердің калқандары ат үстінде шайкасуға қолайлы болу үшін шағын, жеңіл етіп жасалған. Қалқанға әр түрлі материалдар: тал шыбықтарын, ағаш

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰЛМАҚ – УЛЫ ӨСІМДІК

...

Халық медицинасында құлмақты тамаққа тәбетті арттыру үшін, асқазанның қабынуын, іш өткенді емдеу үшін пайдаланады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БЮСТ

...

АДАМДАРДЫҢ кеудеден жоғарғы тұлғасын ғана бейнелейтін мәрмәр, қола немесе ағаш мүсіндерді бюст деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТҰЗДАЛҒАН БАДАМ

...

Бұл - тұз себіліп қуырылған бадам. Бір килограмын жасауға 902,4 грамм бадам, 270,7 грамм тұз жұмсалады. Осындай рецептімен бадам орнына жер жаңғағы мен өрік дәндері алынып, тұз қосылып қуырылған тағамдар да жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЗІРГІ КЕЗДЕ ҰМЫТЫЛА БАСТАҒАН ДӘСТҮРЛІ ТАҒАМДАР

...

Қазақ халқының ұлттық дастарқанында бар, бірақ қазіргі кезде ұмыт бола бастаған мынандай да дәстүрлі тағамдарына тоқтала кеткеннің артықтығы жоқ.

ТОЛЫҒЫРАҚ »