UF

ТБИЛИСИ ПАХЛАВАСЫ

Категориясы: Тағам


Арасына жаңғақ салып, майға және балға малынған қамырды қабаттап жасаған тағам осылай деп аталады. Формасы қиғаш төрт бұрышты. Ылғалдылығы 11,5-14,5 пайыз.

Дайындалу технологиясы баку пахлавасы мен тоқаш пахлава жасау технологиясындай.

Бір килограмм тбилиси пахлавасын жасауға 296,8 грамм жоғары сортты ұн, 196,8 грамм сарымай, үстіне құятын 18,1 грамм май, 16,0 грамм қатырылған жұмыртқа, майлауға арналған 27,0 грамм қатырылған жұмыртқа, ішіне салатын 40,0 грамм бал, үстіне құятын 35,0 грамм бал, 217,0 грамм құм шекер, 2,1 грамм тұз, 0,3 грамм лимон қышқылы, ішіне салатын 2,5 грамм дәм қабық, ішіне салатын 2,5 грамм кардамон және ішіне салатын 217 грамм жаңғақ жұмсалады.

  Жарияланған-2016-03-02 13:16:56     Қаралды-1658

Мәлімет сізге көмек берді ма

ВЕНЕЦИЯ - КӨПІРЛЕР ҚАЛАСЫ

...

Италияның солтүстік-шығысындағы қала, Адриат теңізінің жағасында, Венеция облысы мен Венеция провинциясының әкімшілік орталығы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЫЛ МЕЗГІЛДЕРІ АТАЛЫМЫ БОЙЫНША 4 ТҮРЛІ САЛАТТАР

...

Жыл мезгілдері аталымы бойынша 4 түрлі салаттар

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАМЫР ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА

...

Жуылған, өзегі алынып, қабығы аршылған алма қалыңдығы 0,5 сантиметр етіліп, дөңгелектеліп кесіледі де үстіне қант себіледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ГҮЛДЕР НЕГЕ ХОШ ИІСТІ ШЫҒАРАДЫ?

...

Жарқын түс, аңқыған хош иіс гүлдерге көбелектер мен шыбын-шіркейлерді өзіне шақыру үшін қажеті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАПШАҒАЙ ТАҢБАЛЫ ТАСЫ

...

Қапшағай таңбалы тасы - Алматы каласынан солтүстікке қарай 100 км жердегі Іле арнасының жарқабағындағы суреттер мен жазулар. Қапшағай жазу-таңбалары біздің заманымыздан бұрынғы II ғасыр мен біздің заманымыздың XIII ғасырлары аралығында ойып салынған.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖЕР ЖАҢҒАҒЫ ҚОСЫЛҒАН ЖЕМІС НУГАСЫ

...

Бұл - жер жаңғағын қосып, қантқа салып пісірілген курагадан тұратын тағам. Формасы төрт бұрышты, құмшекер себілген.

ТОЛЫҒЫРАҚ »