UF

ЖАҢҒАҚ ТҮТІКШЕЛЕР (ТРУБОЧКИ)

Категориясы: Тағам


Жұмсарған сарымай жақсылап шайқалып, араластырыла отырып оған қаймақ, содан соң аз-аздан ұн (норманың 50 проценті) қосылады. Сөйтіп қамыр илейді. Иленген қамыр столға салынып, үстіне қалған ұн қосылады да тағы он минут бойы біркелкі масса алынғанша иленеді.

Осы процеспен бір мезгілде ішіне салынатын жаңғақ та дайындалады. Бұл тазартылған жаңғақ дәндері ет тартатын машинадан өткізіледі де, қант, ұнтақталған кардамон немесе дөм қабық, бал қосып, бәрі мұқият араластырылады.

Дайын болған қамыр 50 грамнан бөлінеді. Әр бөлік бір шеті жалпақ болатындай жолақ етіліп жайылады, бетіне май жағылады. Үстіне арасына салатын жаңғақтар мен басқа да тәттілер салынып, жалпақ шетінен бастап түтікше етіп оралады. Олар жұқа табаға салынады да жұмыртқаның сары уызы жағылып, ыстық духовкаға қойып пісіріледі, Дайын болған жаңғақ түтікшелерінің үстіне кант ұлпасын себуге болады.

Бұл тағамды дайындауға 500 грамм ұн, 200 грамм қаймақ, 150 грамм сарымай жұмсалады. Ішіне салу үшін 300 грамм жаңғақ, 200 грамм қант, 100 грамм бал, дәміне қарай дәм қабық (корица) немесе кардамон, екі жұмыртқаның сары уызы керек.

  Жарияланған-2016-03-15 19:08:32     Қаралды-1061

Мәлімет сізге көмек берді ма

ТҰЗДАЛҒАН БАДАМ

...

Бұл - тұз себіліп қуырылған бадам. Бір килограмын жасауға 902,4 грамм бадам, 270,7 грамм тұз жұмсалады. Осындай рецептімен бадам орнына жер жаңғағы мен өрік дәндері алынып, тұз қосылып қуырылған тағамдар да жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАҒАЗ ТАРИХЫ

...

Адамдар қазір біз жазып, сурет салып жүрген қағаз табылғанша қаншама нәрсенің бетін шимайламады десеңізші.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШҰБАТТЫҢ ДӘРУЛІК, ШИПАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ

...

Шұбат та қазақ халқының дәстүрлі сусындарының бірі. Сонымен қатар бұл сусынның дәрулік, шипалық қасиеті де бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨНЕ ТҮРКІ ӘЛІПБИІ НЕМЕСЕ ОРХОН-ЕНИСЕЙ ТАҢБАЛАРЫ

...

Ежелгі түркі халықтары пайдаланған жазу көне түркі әліпбиі немесе Орхон-Енисей жазуы деп аталып жүр. Олардың тастарға қашалып жазылған жазбалары бүгінгі күнге дейін жеткен. Мұндай ескерткіштер Сібірдегі Енисей, Лена өзендерінің аңғарларынан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КІТАП ОЙЛАП ТАПҚАН КІМ?

...

Ең алғашқы «ғажайыпты» жасаушы кім?

ТОЛЫҒЫРАҚ »