UF

БАДАМ КӘЗИНЕГІ

Категориясы: Тағам


Қант-сірне шырынында қайнатылған бадамнан тұратын шыныдай жылтыр тағам. Мөлшері 40х40 мм төрт бұрышты бөліктерден тұрады.

Қайнап жатқан шырынға аз-аздан бадам қоса отырып, 130-140 градусқа дейін қайнатылады.

Дайын масса салқын жерге (сумен салқындатылып туратын плита үстіне) салынады. Плита үсті алдын ала сарымаймен майлап қойылады. 80 градусқа дейін салқындаған масса қалыңдығы 10-12 миллиметр етіліп жайылып, квадрат бөліктерге бөлінеді. Кәзинәк қаңылтыр қораптарға салынады да, қақпағы тығыздап жабылып, қағазбен желімделіп тасталады.

Фундук жаңғағынан, өрік дәнінен, жер жаңғағынан жасалатын кәзинектердің айырмашылығы оларда бадамның орнына сондай мөлшерде тиісті жемістің дәні салынады.

Бір килограмм кәзинекке 359,3 грамм қант, 179,7 грамм сірне, 539,0 грамм бадам, 0,17 грамм ванилин және 5,4 грамм сарымай жұмсалады.

Бадамнан жасалған кәзинәктің бір килограмында кемінде 65 данасы болады. Ылғалдылығы - 3 процент, қорапқа салғандағы массасы 3 килограмм, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 3 ай.

  Жарияланған-2016-02-23 14:18:01     Қаралды-2231

Мәлімет сізге көмек берді ма

ҚҰРМА САМБУГЫ

...

Жуылып, 4-8 бөлікке бөлінген құрма сүйектері алынып тасталып, үстіне аздаған су құйылады да 10-12 минут бойы қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШЫРҒАНАҚ – АСҚАЗАН АУРУЛАРЫНА ЕМ

...

Шырғанақ – биіктігі 5 метрге жететін, өткір тікенекті, бұталы өсімдік. Қабығы көбінесе қара түсті болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МАТАҒА СУРЕТ САЛАДЫ МА?

...

Суретшілер өз шығармаларын көбіне-көп майлы бояумен зығыр талшығынан тоқылған кенеп матаға («холст») салады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨЗ ШАҒЫЛЫСТЫРҒАН ОТТЫҢ ӘМІРШІСІ

...

Пісіргіштің қалай жұмыс істейтінін көрген адам, сірә да, жанарғы мен ауыр баллон арасын жалғап жатқан құлаштай- құлаштай екі резеңке түтікті байқаған болар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ШИ БАУЫРСАҚ

...

Сүтке, жұмыртқа қосылған сорпаға иленген қамыр созылып, ұсақтап туралады да мол етіп май құйылып

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАБЫЛАН НЕЛІКТЕН ЖЕМТІГІН АҒАШҚА ЖАСЫРАДЫ?

...

Қабылан жалғыз тұрады және арыстандар мен гиеналардан үнемі сақ болу керек.

ТОЛЫҒЫРАҚ »