UF

АНАР ШӘРБӘТІ

Категориясы: Тағам


Жас анардан сығып алынған шырын тот баспайтын ыдысқа құйылады. 1 стакан жылы суға қант езіледі. Олар шырынға қосылады да отқа қойылады. Қайнап болысымен оттан алынып, ванилин қосылады да, қақпағы нығыздап жабылып, бөлме температурасына дейін салқындатылады. Дастарқанға қояр алдында тоңазытқышқа қойып салқындатуға да болады.

Еттен және майлы тағамдардан кейін немесе тіпті асқазан-ішек жолдары қызметін жақсартатын тағам ретінде де пайдаланылады. Кейде тәбет ашатын, бойды сергітетін тағам орнына да жүреді.

Бұл тағамды жасауға 1 литр анар шырыны, 200 грамм қант, 1 стакан қайнатылған су, бір шымшым ванилин жұмсалады

  Жарияланған-2016-03-15 18:44:18     Қаралды-2183

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖЕРДЕ СУ ҚАЛАЙ ПАЙДА БОЛДЫ?

...

Біздің планетамыз шамамен 4600 миллиард жыл бұрын пайда болды

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МИНЕРАЛДАР

...

Минералдар Жер бетіндегі немесе жердің қойнауындағы әр түрлі геологиялық процестерге байланысты пайда болады және олар тау жыныстарын, кентастар мен метеориттерді, т.б. кұрайды. Минералдар, негізінен, қатты болып келеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

САРЫМСАҚ - АС ҚОРЫТУ ЖҰМЫСТАРЫН ЖАҚСАРАДЫ

...

Бронх демікпесін, шеменді, тұмауды, қан қысымының көтерілуін емдеу үшін халық арасында сарымсақ кеңінен қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БАЛЫҚТАР НЕ ЖЕЙДІ?

...

Қоректену тәсілі бойынша балықтар шөпқоректілер (фитофагтар)...

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МИ ТУРАЛЫ НЕ БІЛЕМІЗ?

...

Мидың ең маңызды бөліктерінің бірі және оның ең жетілген бөлігі – үлкен жарты шарлар қабығы.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕР МЕН ЖАҢҒАҚТАН ЖАСАЛҒАН ДОМАЛАҚТАР

...

Тазартылып, қуырылған грек жаңғағы, жуылған жүзім (сүйегінен ажыратылған) және курага ет тартқыштың тар көзді пышағынан екі рет өткізіліп, мұқият араластырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »