UF

ФАЙНКУХЕН

Категориясы: Тағам


Бөлке жасалатын қамырдан пісірілген сопақша нан осылай деп аталады.

Қамыр қабылданған жалпы схема бойынша ашытылып, дайындалады. Илеп болғаннан кейін қамыр біреуі көбірек, екіншісі азырақ екі белікке бөлінеді де әзырағына мейіз бен дәм қабық қосылады. Қамырдың екі бөлігін де 50-60 минут бойы ұстай тұру керек. 15-20 миллиметр қалыңдықта жайылған мейіз бен дәм қабық қосылмаған қамырдың үстіне мейізі бар жайылған қамыр жабылып, сопақша етіп, төмендегі қамырдың шеті қайырылады да төңкеріліп, үстіне мол етіп жұмыртқа жағылады. Піскеннен кейін файнкухен астаушаларға салынады.

Бір килограмм файнкухен жасауға 434,7 грамм жоғары сортты ұн, 143,4 грамм жұмыртқа, 130,4 грамм қант, 34,8 грамм ашытқы, 10,9 грамм дәм қабық, 173,8 грамм мейіз және 0,65 грамм тұз жұмсалады.

Файнкухенның ылғалдылығы - 23 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 3 күн.

  Жарияланған-2016-03-15 16:32:12     Қаралды-1844

Мәлімет сізге көмек берді ма

ЖҰМЫРТҚА МЕН СҮТТЕН ЖАСАЛҒАН СІЛІКПЕ

...

Қантқа қосып араластырылған жұмыртқаның сары уызы қайнатылған жылы сүтпен бірте-бірте ерітіліп, ыстың суға қойылады да, ұдайы араластырыла отырып, аздап қоюландырылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

МЕЙІЗ ҚОСЫП, ЖҮГЕРІ ҮЛПЕГІНЕН ЖАСАЛҒАН ТОҚАШ

...

Салқын белок шайқалып, әбден көпіршітіледі. Оған аз-аздан қант себіледі (қантқа алдын-ала ванилин қосылады).

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ

...

Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

НЕЛІКТЕН БІЗ АУА ҚЫСЫМЫН СЕЗБЕЙМІЗ?

...

Біздің планетамызда үлкен ауа мұхиты үстемдік етеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨҚТЕМДІК ЖАНАРГҮЛ

...

Көктемдік жанаргүлдің шикізаты аптекаларда тұнба жасау үшін, ал заводтарда галенді препараттар мен гликозидтер алу үшін қолданылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ТЕННИС СПОРТ ТАРИХЫНАН

...

Теннис спортының негізгі екі турі бар: үлкен және стол теннисі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »