UF

ЭЙЕРКИХЕЛАХ

Категориясы: Тағам


Бөлке жасалатын қамырдан қиғаш төрт бұрышталып пісіріліп, жұмыртқаның сары уызы жағылған тағам осылай аталады.

Қамыр илеу процесі әдеттегідей. Дайын қамырдың ылғалдылығы 23-24 процент. Қалыңдығы 4-5 миллиметр етіліп жайылған қамырдың үстіне жұмыртқа жағылып, ені 40-45 миллиметрден келетіндей етіліп кесіледі де, артынан қиғаш төрт бұрыштап тағы кесіледі. Пісірместен бұрын қиғаш төрт бұрыш қамырға жұмыртқа жағылады. Пісіріп болған соң салқындатылған тағам астаушаларға салынып сауда орындарына жөнелтіледі.

Бір килограмм эйеркихелах жасауға 550,6 грамм жоғары сортты ұн, 220,3 грамм жұмыртқа, 220,3 грамм құм шекер, 220,3 грамм сарымай, 27,5 грамм жұмыртқаның сары уызы, 1,4 грамм тұз жұмсалады.

Эйеркихелахтың бір килограмында кемінде 70 данасы болады. Ылғалдылығы 11 процент, ең ұзақ сақталатын мерзімі - 12 күн.

  Жарияланған-2016-03-15 16:24:36     Қаралды-79

Мәлімет сізге көмек берді ма

Загрузка...

БЮСТ

...

АДАМДАРДЫҢ кеудеден жоғарғы тұлғасын ғана бейнелейтін мәрмәр, қола немесе ағаш мүсіндерді бюст деп атайды.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КЕМПІРҚОСАҚТЫҢ ЖЕТІ ТҮС

...

Аспан төрін айқара керіп кемпірқосақ орнапты. Оның түсі қандай? Дәлірек айтсақ, онда қанша түс бар? Күн спектрі қанша түстен тұратын болса, онда да сонша түс бар.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ЖАҢҒАҚ-БАЛ КЕКСІ

...

Бал қантпен, жұмыртқамен, ұнмен араластырылып, төртке бөлінген грек жаңғағының дәндері және мейіз қосылады. Бұл масса алдын-ала май жағылып, дайындалған кекс формасына салынып пісіріледі.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

БУНГЕ КИІКОТЫ - АТЕРОСКЛЕРОЗКЕ ҚАРСЫ

...

Бунге киікоты, райхан биіктігі 40 сантиметрге дейін жететін, көп жылдық, жартылай бұталы өсімдік.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚАЗАҚСТАНДАҒЫ ЕҢ ЖАҚСЫ ЖҮЗІМ СОРТТАРЫНЫҢ СИПАТТАМАСЫ

...

Жүзімнің қазіргі қолданылып жүрген, аудандастырылған сорттары ұсынылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ДОСПАМБЕТ ЖЫРАУ

...

Доспамбет жырау - қазақтың белгілі ақыны әрі қолбасшысы. XV ғасырдың 90-шы жылдары Азау қаласында (қазіргі Ростов облысында) дүниеге келген. Ол Кіші Ноғай ордасының әскери шонжарлар отбасынан шыққан.

ТОЛЫҒЫРАҚ »