UF

ҚҰРҒАҚ ЖЕМІСТЕРДІ АРАЛАСТЫРЫП ЖАСАЛҒАН КӘМПИТ

Категориясы: Тағам


Кептірілген алма, алмұрт, сүйегі алынған алхоры, басқа да жемістер жылы сумен жуылып, ыдысқа салынады, қайнаған сумен шарпылып, қақпағы жабылады да, бір сағат ішінде бірнеше рет араластырылады. Содан соң тар көзді пышағы салынған, ет тартатын машинкадан өткізіледі де қант қосылады. Бәрі шағын қазанға салынып, аздаған су немесе жеміс тұнбасы құйылады да, салқындатылады. Сөйтіп алдын-ала май жағылып қойылған тақтайға немесе шереге жағылады. Жағылған массаның қалыңдығы 0,4 сантиметрден 1 сантиметрге дейін болу керек. Содан соң ол күн көзіне қойып кептіріледі. Әбден кепкен тағамды пышақпен алуға болады.

Дайын тағам түтікше сияқты етіліп оралады немесе шоколад секілді кесіледі. Бұл тағамды құрғақ жерде сақтау қажет.

Ащы жемістерден жасалатын кәмпитке қант қосылады.

Шикізаттар мөлшері әркімнің қалауынша салынады.

  Жарияланған-2016-03-11 14:29:21     Қаралды-1813

Мәлімет сізге көмек берді ма

МЕЙІЗ ШӘРБӘТІ

...

Кастрюльге қойытылған сүт, қант және су құйылып, қыздырылады да үздіксіз араластырыла отырып қайнатылады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

Ақ-қара фильмдерді қалай бояйды?

...

Соңғы кездері ескі ақ-қара фильмдерді бояу сәнге айналды. Бүгінгі таңдаақ-қара фильмдерді бояу технологиясы дамып кетті. Баяу процесі былай жүргізіледі: фильм санды форматқа ауыстырылады және бөлек кадрларға бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КАВКАЗ ОВЧАРКАСЫ

...

Кавказ овчаркасы - ертеден келе жатқан отандық бақташы ит тұқымы. Бұған адам әсері аз тиді де өзінің алғашқы типін таза сақтап қалды. Ол тек ауа райының жағдайына қарай кейбір қасиеттерін ғана өзгертті.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

КӨРКЕМ СУРЕТТЕ ЖАРЫҚ ПЕН КӨЛЕҢКЕ

...

Мынау Рембрандтың «Әулие әулет» атты картинасының көшірмесі. Жартылай қараңғы шағын бөлме. Сол жақта төбеде әлде бір мүйістен күн көзінің сәулесі түсіп тұр. Ол жас әйелдің беті мен құндақтағы сәбиге шашырапты.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

ҚЫМЫЗ АШЫТУ ЖАЙЛЫ ӘҢГІМЕ

...

Қымыз дайындау үшін ең алдымен сауын биелерін іріктей білу керек. Сауылатын бие сақа бие, қулық бие, қысырақ бие деп үшке бөлінеді.

ТОЛЫҒЫРАҚ »

СУПЕРҚАП ДЕГЕН НЕ?

...

Біздің алдымызда кітап жатыр. Ең алдымен оның мұқабасы көзімізге түседі. Оның қатты да, жұмсақ та болуы мүмкін. Жұмсақ мұқаба жәй қағаздан жасалады.

ТОЛЫҒЫРАҚ »