КІЛЕГЕЙ ҚОСЫЛҒАМ КҮРІШ
Категориясы: Тағам
Күріш күрмегінен тазарты лып, жуылады. Сөйтіп әуелі суға салып шала, содан соң сүт қосып, әбден пісіріледі. Піскеннен кейін дәм қабық, ванилин қосылып, май салынады да салқындатылады. Салқындаған соң тарелкаларға үйіп салынып, үстіне құм шекер қосып шайқалған кілегей құйылады да дастарқанға әкелінеді.
Бұл тағамды жасауға 200 грамм күріш, 200 грамм құм шекер, 50 грамм сарымай, 250 грамм кілегей, 300 грамм сүт, 2 грамм дәм қабық және 0,5 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:41:56 Қаралды-4145
ЕСКІ КОМПЬЮТЕР НЕ ҮШІН ПАЙДАЛЫ?
Біз өз уақытын өтеген компьютерлер туралы айтып отырмыз.
ҮШТІКЕНДІ ГЛЕДИЧИЯ – АСҚАЗАНҒА ШИПА
Гүл тостағаншасы жартысына дейін біріне-бірі жабысқан 5 қалақша.
ЭСТАМП ДЕГЕН НЕ?
Суретшінің картинасы тек бір ғана дана күйінде сақталатын түп-нұсқа болып есептеледі. Эстамп та сондай түпнұсқа.
ЖҮЗІМ МЕН ЖАҢҒАҚ ҚОСЫП ПІСІРІЛГЕН АЛМА
Алма жуылады. Ортасындағы өзегі ойылып алынып, бірнеше жерінен тілінеді. Іріктелген сүйексіз жүзім жуылып, жармаланған жаңғаққа қосылады.
ПЛАСТМАССА ЫДЫРАУЫ МҮМКІН БЕ?
Әдетте пластиктің ыдырауы өте ұзақ уақытты алады - 50-100 жыл.