ҚАЙМАҚ ТҰЗДЫҒЫНА ПІСІРІЛГЕН АЙВА
Категориясы: Тағам
Жуып тазартылған және ірі етіп, қиықшалап кесілген айва жұмсарғанша қайнатылады. Тағам дайындаудан бірнеше күн бұрын апельсин қабықтары салқын суға салынып қойылады (су күн сайын алмастырылады). Содан соң тазартылып жуылып, мол суға салынып пісіріледі. 200 грамм суға қант нормасының үштен төрті салынып, шырын дайындалады да, соған цукат пісіріледі. Дайын болған цукат қайнатылған айвамен араластырылып, үстіне тұздық құйылады да, духовкаға қойып пісіріледі.
Тұздық былай дайындалады: жұмыртқа қантпен араластырылып шайқалады да оған ұн, қаймақ және ванилин қосылып, дайын болғанша қайнатылады. Содан соң салқындатылады.
Дастарқанға салқын күйінде қойылады.
Бұған 600 грамм айва, 150 грамм апельсин қабығы, 200 грамм құм шекер, 200 грамм қаймақ, 80 грамм жұмыртқа, 10 грамм ұн және 0,15 грамм ванилин жұмсалады.
Жарияланған-2016-03-09 15:05:26 Қаралды-1786
БЕЙБІТШІЛІК ҚҰСЫ
Адам үшін пайдалы, өте момын кұстардың бірі - кептер. Көптеген адамдар бос уақытында кептер өсірумен шұғылданады. Кептер барлық елде тіршіліктің, бейбітшіліктің, сүйіспеншіліктің белгісіне айналған. Кептер - адамның өте ертеден қолға үйреткен құсының бір
ЖАЗУ ҚАЙДАН ПАЙДА БОЛҒАН?
Әр дәуірде адамдар тәжірибелері мен білімдерін өзгелерге әр түрлі тәсілмен беріп отырған. Адамзат тарихындағы тұңғыш кітап - бұл жартас бетіне таңбаланған тас кітаптар.
ҰСТА, ЗЕРГЕРЛЕРДІҢ ҚҰРАЛ-ЖАБДЫҚТАРЫ
Көрік - ұста, зергерлердің түрлі металдарды балқытып, қыздырып, өңдеу үшін қолданатын, оттыққа жел беріп тұратын құралы. Көріктің «қос көрік», «қол көрік», «мес көрік», «аяқ көрік» деген түрлері бар.
АНИМАЛИСТ ДЕГЕН КІМ?
ЖИДЕК іздеп орманды шарлап-шарлап әбден шаршаған кішкене қонжық кенет отыра кетті. Суретшінің шебер қолы қонжықтың ұйпа-тұйпа мамық жүнін, таңғала қараған аңғал көзін айнытпай жеткізген.
ДӘРІЛІК МЕЛИССА
Дәрілік мелисса - биіктігі 120 сантиметрге дейін жететін, көп жылдық, шөп тектес өсімдік.
ШАЙШӨП – АСҚАЗАН БЕЗДЕРІНІҢ ЖҰМЫСЫН КҮШЕЙТЕДІ
Ертедегі Римде бұл өсімдікті аса пайдалы деп санаған.